Coronasteun voor culturele vrijwilligersorganisaties

HELLENDOORN - Corona raakt de cultuursector hard. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten een tijdelijke subsidieregeling open te stellen voor culturele vrijwilligersorganisaties. Deze organisaties kunnen vanaf medio april een eenmalige bijdrage van maximaal € 2.500 aanvragen.

In november vorig jaar hebben vrijwilligersorganisaties met een eigen accommodatie een financieel ‘hart onder de riem' gekregen. Nu de maatregelen langer duren, hebben ook culturele vrijwilligersorganisaties zonder eigen accommodatie aan de bel getrokken. Zij hebben geen inkomsten, omdat activiteiten zijn gestaakt, terwijl in de meeste gevallen de kosten wel doorlopen.

Voorwaarden
De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te komen voor de subsidie is dat er aantoonbaar een tekort is ontstaan door de coronacrisis. Daarbij wordt de organisatie gevraagd een omschrijving te geven van wat er zelf gedaan is om de schade te beperken. De ondersteuning kan vanaf medio april aangevraagd worden. De precieze datum wordt via de sociale media en via persoonlijke contacten gecommuniceerd.