Afbeelding
Foto:

Kleine Kapel Noetsele 'Op weg naar Pasen'

NIJVERDAL - In de Stille week richt de Kleine Kapel Noetsele een stilte/bezinningstuin in. Van maandag 29 maart tot en met 2e Paasdag is in de tuin van de buren een bezinningsroute te lopen. De tuin is elke dag open van 8.00 - 18.45 (start van het avondgebed in de Kleine Kapel). Op woensdag- en vrijdagochtend wordt er gewerkt in de tuin. Dan zal het daar niet stil zijn.

De tuin is zo ingericht dat er op diverse plekken iets te zien of te lezen is: afbeeldingen van kunstwerken, foto's, teksten met bezinnende vragen. De plek nodigt uit tot mijmeren en tijd te nemen voor dat wat er te ontdekken valt. Je wordt vanzelf meegenomen door de teksten en symbolen en er komt ruimte voor nieuwe gedachten. In de kapel staat een kunstwerk wat te bezichtigen is. Ook zal daar nog meer tekst te vinden zijn wat aansluit bij het materiaal uit de stiltetuin.

Eerste Paasdag
Op Paasmorgen start vanaf 9.00 uur de Kleine Kapel een een stiltewandeling naar de berg van ongeveer een uur. Na deze wandeling wordt er buiten bij de kapel koffie of thee gedronken met iets lekkers erbij. Om 11.00 uur wordt buiten een korte Paasviering gehouden. Na de viering is er (rond 11.45 uur een Paasbrunch. Elke bezoeker vragen we iets te eten mee te nemen, wat we met elkaar zullen delen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Praktische informatie
Het is fijn om dit hele paasprogramma met elkaar te volgen. Maar het is ook mogelijk om bij één van de onderdelen aan te haken. Aanmelding is niet nodig. De voorzorgsmaatregelen betreffende corona worden gehanteerd. Bij meer dan 30 bezoekers worden er meerdere groepen gemaakt, die zich naar verschillende plaatsen zullen begeven. Bij erg slechte weersomstandigheden worden deze activiteiten geannuleerd. De Kleine Kapel Noetsele is te vinden aan de Noetselerweg 55 in Nijverdal. Ga voor meer informatie naar de website www.kleinekapelnoetsele.nl