Afbeelding
Foto:

Snoepen van de lekkernijen van de Burg

NIJVERDAL – Bij de Burg, onderdeel van de Twentse zorgcentra, staat dagelijks een gezellig kraampje buiten met heerlijke zelfgemaakte en dus verse lekkernijen. De vaste medewerkers Josef Ais, Bart Tjonk en Daniël Berg leggen enthousiast uit wat er allemaal te koop is. Het assortiment is namelijk erg uitgebreid. Van slagroomtaarten rond of vierkant, klein of groot, met of zonder thema, met mokka, bavarois of appel? Roept u maar en het is er. De prijzen variëren van 5 tot 10,50 euro. De mensen van De Burg maken ook kleine versnaperingen zoals petit fourtjes, appelbollen en soesjes.

Daniël laat direct een kruidcake proeven die in een schaaltje op de kraam ligt. Vooral de mensen uit de buurt hebben al heel veel gekocht maar sommige klanten komen ook van verder weg langs gefietst. Vorige week had de kraam even een dagje een andere plek. De achterkant van de Burg grenst namelijk aan het Ozo gebouw aan de Hartholtstraat en daar zat het stemlokaal. Deze dag bereikten zij een topomzet. Bij de Burg kunt u ook uw kinderpartijtjes vieren. Kinderen mogen dan hun eigen slagroomtaartje maken. Hoe leuk en feestelijk is dat?

Kom langs
Ook zin in iets lekkers of gezond volkoren of waldcornbrood? Rij of wandel een keer langs het kraampje van deze enthousiaste jongens. DAC de Burg aan de Wolterskampweg 29 in Nijverdal. Voor meer informatie en bestellingen mag ook gebeld worden naar 088-4306080. De jongens staan er iedere dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 (na de koffie) tot en met 15.00 uur. En staan ze er door hele slechte weersomstandigheden niet, dan mag u altijd aanbellen. Neem wel contant geld mee, pinnen is niet mogelijk.