Afbeelding
Foto:

Connecten tijdens jeugdworkshops

Door EG-WÉL NIJVERDAL - Vanuit het corona jeugdpakket biedt de gemeente de komende weken nog diverse workshops aan. Joshua Rada is een van de lokale ondernemers die de jongeren weer in beweging helpt.

"Ik heb vorig weekend een graffitiworkshop gegeven”, aldus Rada van JONI Connect. De workshop was gericht op jongeren van 12 tot 17 jaar. "Er was veel diversiteit in leeftijd. Er was ook een 10-jarige, maar soms kan je even uitzondering maken”, lacht Rada. Op het evenemententerrein aan de Koersendijk konden de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. "We zouden dit normaal ook bij ons bedrijf kunnen doen, maar in verband met corona was het wel fijn om de ruimte te hebben. Gezondheid staat boven alles.”

Verademing
In verband met de coronamaatregelen was de workshop volgens Rada een verademing voor de kinderen. "De meeste jongeren die er waren zeiden dat ze echt blij waren dat ze weer een activiteit mochten doen. Zo'n graffitiles is dan zeker leuk, want dat maken ze niet zo vaak mee.” Volgens de ondernemer kwamen de aanmeldingen voornamelijk via Place2Be. “Er waren ook mensen die mij, mijn vrouw en ons werk al kenden”, vult hij aan.

Connecten
Joshua Rada en zijn vrouw Nicole Grooters vinden het woord “connecten” erg belangrijk in hun werk. “Bij elke workshop die wij verzorgen, geven we altijd visies mee hoe wij het leven zien. Sport is belangrijk, maar ook het connecten met elkaar, saamhorigheid en respect uitdragen naar de wereld toe. Om onze passie te mogen delen met de gemeente, daar zijn we erg dankbaar voor.” De komende weken verzorgt het stel nog de workshops hiphop en cheerdance. “Graffiti komt waarschijnlijk ook nog een keer, maar wanneer weet ik nog niet”, verklapt Rada.

Jong Hellendoorn!
Onder de noemer “Jong Hellendoorn!” werkt de gemeente samen met lokale ondernemers om activiteiten te verzorgen voor jongeren. Zo is er samenwerking met onder andere TWEE12, PLAN Nijverdal en ASV Atletics. De gemeente laat op haar website weten dat er ook een heuse talentenjacht op touw is gezet. Benieuwd naar de komende workshops? Ga dan naar www.jonghellendoorn.nl.