Afbeelding
Foto:

GGD Twente gaat vaccineren op locatie in Nijverdal vanaf mei

NIJVERDAL - De vaccinatiecampagne tegen het coronavirus komt de komende tijd in een hogere versnelling. Meer en meer mensen worden de komende tijd gevaccineerd, waardoor ook het opschalen van de beschikbare vaccinatielocaties nodig is. Ook Nijverdal krijgt een eigen priklocatie.

De GGD Twente opende eerder al priklocaties in onder meer Enschede, Almelo en Oldenzaal. Senioren en zorgmedewerkers in de regio moesten dus wel even reizen om gevaccineerd te worden. Hier komt straks hopelijk verandering in. De GGD Twente opent namelijk begin mei een nieuwe priklocatie bij Hof van Nijverdal aan de Van den Bergsweg 3. Hier komen dan zes priklijnen waar ruim 800 per dag gevaccineerd kunnen worden. In april opent men ook nog een priklocatie in het Hazemeijercomplex in Hengelo, deze krijgt nog eens tien priklijnen met een capaciteit van 1.600 vaccinaties per da.

Goed overleg
De GGD Twente ging zorgvuldig en in goed overleg met de gemeenten te werk om locaties te vinden. Er moet immers voldoende fysieke ruimte zijn voor de prikkers, wachtenden en veiligheidsmaatregelen. En het moet ook nog eens redelijk toegankelijk zijn voor alle bezoekers die met de auto komen, dus redelijke parkeerruimte is een must. Hof van Nijverdal is wat dat betreft een aardig praktische keuze.

Meer priklocaties
Met de opening van de Nijverdalse priklocatie zijn alle zes geplande locaties operationeel, wat moet zorgen voor een goede regionale spreiding. De ambitie is om dan in totaal 55.000 vaccinaties per week te kunnen zetten. De meeste Twentenaren kunnen dan binnen 20 à 30 minuten bij een vaccinatielocatie zijn. Mensen die een uitnodiging hebben ontvangen om zich te laten vaccineren zijn vrij om te kiezen waar ze hun vaccinatie halen, mits er uiteraard prikmomenten beschikbaar zijn. Mensen die wat mobieler zijn of beschikking hebben over vervoer kunnen dan ook kiezen om geprikt te worden buiten hun gemeente, waardoor ze wellicht sneller aan de beurt zijn.

Wanneer aan de beurt?
De grote vraag bij veel lezers is uiteraard nog steeds wanneer zij persoonlijk aan de beurt zijn. Helaas zijn er ook nu nog weinig concrete schattingen te geven. Dit is immers sterk afhankelijk van het soort vaccins en de hoeveelheid die beschikbaar is, evenals andere factoren waar weinig invloed op is. Zo werd het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin deze week weer hervat nadat dit even stil lag vanwege aanvullend onderzoek. De GGD Twente verwacht deze vaccinatie-achterstand volgende week volledig weggewerkt te hebben.