Afbeelding
Foto:

Negen lintjes uitgereikt dit jaar

HELLENDOORN - Maandag werden naar goed gebruik de Koninklijke Onderscheidingen weer uitgereikt. Dit jaar ontvingen maar liefst negen inwoners van de gemeente Hellendoorn een lintje voor hun grote inzet.

Als gevolg van de geldende coronamaatregelen verliep ook de lintjesregen anders dan gebruikelijk. Burgemeester Anneke Raven legde namelijk verrassingsbezoekjes af bij de ontvangers om hen de versierselen uit te reiken. Er was dus geen gezamenlijke uitreiking. Alle ontvangers werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. We nemen kort de ontvangers door in alfabetische volgorde met enkele hoogtepunten qua hun inzet door de jaren heen.

Marjolein Bakker
Marjolein Bakker uit Nijverdal zet zich sinds 1999 in als vrijwilliger voor de Oranjevereniging Hellendoorn en sinds 2010 bij Zwem- en Poloclub Het Ravijn. Verder is zij onder meer betrokken bij de wijk- en speeltuinvereniging De Blokken.

Nardi Benneker-Bloemen
Nardi Benneker-Bloemen uit Nijverdal was in het verleden betrokken bij onder meer Stichting Peuterspeelzalen Gemeente Hellendoorn, het gemeentelijke Roefelcomité en de Scouting Ootmarsum. Nu is zij actief bij De Welle en de Voedselbank.

Annie Bloem
Annie Bloem uit Haarle is betrokken bij diverse organisaties: het koor Sint Sebastianus, evenals Stichting Welzijn Ouderen Haarle, Plaatselijk Belang Haarle en de Stichting Laarmanhuis.

Gé Knobben
Gé Knobben uit Haarle is al sinds 1999 vrijwillig buschauffeur voor verpleeghuis Krönnenzommer in Hellendoorn. Verder is hij actief betrokken bij de jeu-de-boulesvereniging, gezelschapskoor Oons Tiedverdrief, de H. Sebastianus in Haarle en als vrijwillige chauffeur voor cliënten van kapsalon Het Schaartje die minder mobiel zijn.

Herman Mensink
Herman Mensink uit Nijverdal was tot 2009 docent op het Noordik in Almelo. Verder is hij medeoprichter van Stichting Hulpfonds Hellendoorn en eerder actief binnen de lokale en provinciale politiek.

A. Roeloffzen-Demmer
Anneke Roeloffzen-Demmer uit Nijverdal is sinds 1989 vrijwilliger bij de Sint Antonius van Padua kerk in Nijverdal. Onder meer bij de doopgroep. Sinds 1990 is zij vrijwilliger bij het Rode Kruis afdeling Nijverdal, onder meer als bestuurslid.

M. Schothans-Hofstede
Marion Schothans-Hofstede uit Nijverdal is vrijwilliger bij Z&PC Het Ravijn en eerder bestuurslid bij het PCO in Hellendoorn en lid van de RvT van Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland.

T. Stevens-Voortman
Tonny Stevens-Voortman ontving haar lintje voor haar vrijwilligerswerk bij De Welle, de Vrouwenvereniging in Marle en eerder bij de PC basisschool 'De Marliaantjes' en MVV '69.

Jan Woertman
Jan Woertman uit Nijverdal is voorzitter van de KBO afdeling Hellendoorn-Nijverdal en ondersteunt buurtbewoners in de Samuelstraat. Verder was hij onder meer betrokken bij volleybalvereniging Flash (nu SVH) en de Tennisvereniging Nijverdal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding