Afbeelding
Foto: Otlis Sampimon

Verwondering…

Deze week: Otlis Sampimon
Door Inge Exoo ben ik gevraagd om mijn passie voor natuurfotografie in deze krant met jullie te delen. Binnen natuurfotografie heb ik een voorliefde voor landschappen, graag met wat water daarin. Ook in de kleine wereld van macrofotografie voel ik mij thuis als “Erik of het kleine insectenboek” (Godfried Bomans) waar de term verwondering op zijn plaats is.
Mijn beelden maak ik vaak dichtbij huis en nagenoeg altijd rond zonsopgang omdat dan het licht op zijn mooist is. Tijdens die momenten hoop ik dat er een laagje mist hangt voor wat extra sfeer. De nevel maakt van een normale plek een bijzondere plek die de moeite waard is om in beeld te brengen. Dichtbij huis heeft het voordeel dat je er snel naar toe kan gaan en dat je het gebied goed kent. De gebieden waar ik regelmatig kom zijn het Reggedal en Sallandse heuvelrug in de gemeente Hellendoorn maar ook het Wierdenseveld met zijn prachtige vennen en berkenbosjes.
Afgelopen week heb ik dit beeld gemaakt van de grauwe ganzen voor zonsopkomst op het Gagelmansveentje met de prachtig bloeiende krenten op de achtergrond. Het zachte ochtendlicht met een klein beetje nevel over het water maakten wat mij betreft het beeld af. Voor het delen van mijn beelden maak ik regelmatig gebruik van Facebook www.facebook.com/OtlisSampimon en Instagram www.instagram.com/sampimonphotography

Hartelijke fotogroet,
Otlis Sampimon

Volgende week: uit het hart van Ellen Nieboer