Afbeelding
Foto:

VV Hellendoorn blij met ademruimte

HELLENDOORN - VV Hellendoorn is blij dat de versoepelingen van coronamaatregelen in gang zijn gezet; ook voor de club is langzaam weer wat meer mogelijk. Zo kan er weer getraind worden en ook onderlinge wedstrijden zijn mogelijk. Wel moeten de leden nog even geduld hebben voordat het verenigingsleven weer volledig hervat kan worden, zo benadrukt de club.

Voor sportverenigingen is het een uitdaging op zich om dingen te organiseren binnen de geldende - en alsmaar verschuivende - coronamaatregelen. Inmiddels is er wel weer wat meer beleving qua sportactiviteiten op en om de velden. Zo kunnen volwassenen weer in groepsverband sporten en kinderen en jongeren tot en met 26 jaar mogen dit zelfs zónder de 1,5 meter regel. Wedstrijden en publiek zijn nog niet toegestaan en ook de kleedkamers en douches blijven nog steeds dicht.

Nog geen gezelligheid
Voor echte gezelligheid bij VV Hellendoorn is helaas nog even geen ruimte zo laat het bestuur weten. De sportkantines moeten nog steeds dicht blijven, maar terrassen mogen in principe wel open. Toch heeft VV Hellendoorn besloten om het eigen buitenterras gesloten te houden door de strikte regels over hoe zo'n terras ingericht moet worden. Een en ander is echter niet werkzaam voor VV Hellendoorn. Daarnaast wil men de verantwoordelijkheid voor handhaving ook niet bij de vrijwilligers neerleggen. "We vragen jullie begrip voor dit besluit", aldus de club.