Afbeelding
Foto:

Afsluiting School4you project Reggesteyn

NIJVERDAL - Begin juni hebben ruim 110 leerlingen uit groep 8 van bassischolen uit de gemeente Hellendoorn en daarbuiten het eerste deel van het School4You-project van Reggesteyn afgesloten.

Tijdens een feestelijk programma hebben leerlingen teruggekeken op hun weken ‘Wennen aan het voortgezet onderwijs' want zelfreflectie is een belangrijk onderdeel van het project. Met een diploma op zak gaan ze vol goede moed na de zomervakantie naar de middelbare school! "Het was nog spannend, dit voorjaar, of het School4You-project door kon gaan," vertelt Jan Hejink, unitleider onderbouw van csg Reggesteyn, locatie Noetselerbergweg. "Door de corona-beperkingen van de tweede lockdown mochten we immers geen leerlingen van verschillende basisscholen mixen. Na overleg met de GGD kregen we toestemming om groepen van maximaal 16 leerlingen te vormen van twee basisscholen. De leerlingen van de twee basisscholen moesten dan anderhalve meter afstand van elkaar houden. Een logistieke puzzel, maar het is gelukt!"

Uitdagingen
Het project is bedoeld voor leerlingen die vanwege allerlei omstandigheden belemmeringen ervaren om goed te presteren. Zij lopen het gevaar daardoor minder kansrijk te zijn in het voortgezet onderwijs. "Met de basisscholen is dit jaar afgesproken om ruimhartig voor S4Y aan te melden," geeft Heijink aan.

Vaardigheden leren
Tijdens het project hebben leerlingen ‘echte' middelbare schoollessen gevolgd, huiswerk moeten plannen en maken en hebben ze op de locatie Willem de Clercqstraat praktijklessen kunnen volgen. Anderhalf uur technisch LEGO, proefjes bij natuurkunde doen of een pizza bakken, vielen erg in de smaak. Elke dag 15 minuten lezen uit een eigen boek op niveau of een boek uit de ruime collectie van de mediatheek van Reggesteyn is een belangrijk onderdeel van S4Y. De S4Y-leerlingen vullen elke week een logboek in, waarbij ze nadenken over hoe de huiswerktaken zijn gegaan. Ook de ouders geven aan hoe het werk- en leerproces die week is verlopen. Na de zomervakantie worden deze leerlingen via de mentorlessen en werkuren nog een aantal maanden extra begeleid met hulp bij plannen, organiseren en leren leren.