Lynn Valk laat bij beide manches in Litouwen de concurrentie achter zich en wint de wedstrijd.
Lynn Valk laat bij beide manches in Litouwen de concurrentie achter zich en wint de wedstrijd. Foto: LMSF

De concurrentie mag stof happen

NIJVERDAL - Motocrosser Lynn Valk staat bovenaan in het klassement van het Europees Kampioenschap door de eerste wedstrijden te winnen. Ze wist zowel bij de wedstrijd in Litouwen als die in Italië in beide manches als eerste de streep te passeren. "Er zit veel concurrentie bij het EK. Ik wist niet wat ik moest verwachten, want ik heb een lange stop gehad”, aldus Valk.

Voor vele sporters was er een stop door corona, zo ook voor de motocross. Valk kampte al een aantal jaar met Carpaal Tunnel Syndroom. "Er waren geen wedstrijden in het vooruitzicht, dus er was mooi de tijd voor een operatie”, zegt de crosser nuchter. Na zeven weken geen motor te hebben gezien, was ze blij weer te kunnen crossen.


Broer Valk
Ook de 16-jarige Cas Valk is niet onbekend met de cross. Voor hem gaat het in zijn Europees Kampioenschap dit jaar niet zoals gehoopt. Tijdens zijn eerste wedstrijd in Engeland ging het drie rondes voor de finish van de eerste manche mis. Na een sprong kwam hij op de motor van een gevallen rijder. Volgens zijn zus gaat het de goede kant op, maar heeft hij nog last van kneuzingen. Broer Valk heeft zijn tweede wedstrijd in Italië moeten missen, maar zal waarschijnlijk eind augustus in Finland weer op de motor zitten. Lynn zal aankomende zondag in Axel (Zeeland) haar eerst NK-wedstrijd van dit jaar rijden.


Op de hoogte blijven van de resultaten van Lynn en Cas? Volg de atleten via Facebookpagina Lynn Valk & Cas Valk.