Raad stemt in met RES Twente 1.0

HELLENDOORN - De gemeenteraad van Hellendoorn heeft op dinsdag 6 juli de Regionale Energiestrategie Twente 1.0 vastgesteld als strategische koers voor de regionale energietransitie. 

De gemeente Hellendoorn is één van de 16 partners in de RES Twente. Met de vaststelling neemt de gemeente Hellendoorn haar verantwoordelijkheid voor het bijdragen aan een duurzame toekomst. Elke twee jaar wordt de Regionale Energiestrategie (RES) geëvalueerd en aangepast aan de actuele ontwikkelingen. De komende twee jaar wordt toegewerkt naar de RES 2.0. De gemeente gaat samen met de inwoners en bedrijven de komende tijd aan de slag met het concretiseren én realiseren ervan.

Eigen proces
De strategische koers RES Twente 1.0 richt zich voor 2030 op een haalbare en betaalbare energietransitie, met oog voor de verschillende belangen en maatschappelijke opgaven. Een opgave die alleen samen gerealiseerd kan worden. Binnen de koers RES Twente 1.0. volgen de gemeenten ieder een eigen proces. In Hellendoorn is dit vastgelegd in de eigen opgave van 107 GWh zonne-energie in 2030 en een gebiedsgerichte aanpak met de lokale energiewerkgroepen en coöperaties.