De Huiskamer van Nijverdal, het inloophuis waar alle inwoners van de gemeente Hellendoorn welkom zijn.
De Huiskamer van Nijverdal, het inloophuis waar alle inwoners van de gemeente Hellendoorn welkom zijn.

Welzijnsgroepen bij De Huiskamer

Algemeen

NIJVERDAL - Komt bij u ook wel eens de gedachte binnen: Wat ben ik toch druk met eigen dingen, zou ik niet eens wat meer voor de maatschappij kunnen doen? Als dat bij u het geval is, kom dan op dinsdag 14 september om 20.00 uur naar de Huiskamer. Stichting De Huiskamer wil namelijk het prachtige “Onderste Vangnet” in de gemeente Hellendoorn dat vrijwilligers samen hebben opgezet verder uitbreiden. 

Het Onderste Vangnet bestaat uit Stichting Hulpfonds Hellendoorn – SHH, Stichting Budget Op Orde Maken – BOOM – lid van de landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje, Stichting De HUISKAMER van Hellendoorn; Stichting Voedselbank Hellendoorn en Trefpunt MINIMA. Zij hebben dringend hulp nodig van meer vrijwilligers om mensen met financiële problemen nog beter te kunnen helpen. 

Stichting De Huiskamer wil overheden de helpende hand bieden door het starten van zogenaamde Welzijnsgroepen. Ze denkt daarbij in de eerste plaats aan het oprichten van een stichting Huiskamerbank zonder rente, gerund door vrijwilligers, welke grotere schulden van particulieren goedkoper kan saneren, een win-win-situatie voor zowel schuldenaars als overheden.
Ten tweede streeft zij ernaar om in elke burgerlijke gemeente een opvangplek te creëren voor tenminste vier daklozen, onder begeleiding van zowel professionals als van vrijwilligers, te beginnen in de gemeente Hellendoorn.
In de derde plaats wil zij wijzen op de voordelen die ontstaan als er meer streekproducten worden gekocht in plaats van artikelen die de hele wereld worden over gesleept, waardoor er teveel milieuvervuiling optreedt. Zij wil daarom in een grote leegstaande winkel aan de Grotestraat in Nijverdal een streekproductenhal, annex proeverij, starten. Deze zal gerund worden door vrijwilligers. Eventuele meeropbrengsten kunnen dan ten goede komen aan vrijwilligersorganisaties in de gemeente Hellendoorn die te krap in hun financiële jasje zitten.

Misschien zijn er inmiddels bij u nog andere ideeën binnen gekomen. Meld die dan op de vrijwilligersbijeenkomst over welzijnsgroepen op 14 september aanstaande. Misschien kan uw idee dan ook door vrijwilligers worden gerealiseerd.
De bijeenkomst wordt gehouden in De Huiskamer aan de Markt 3 in Nijverdal. U bent van harte welkom.”dan kunnen we ‘kiek’n wat ‘t wurd’ (KWW).”