Afbeelding
Foto: Shutterstock

Huldiging olympisch gouden duo Hoogland-Braspennincx

Algemeen

NIJVERDAL - Vrijdagmiddag 13 augustus zullen de baanwielrenners Jeffrey Hoogland en Shanne Braspennincx in Nijverdal worden gehuldigd voor hun topprestaties op de Olympische Spelen in Tokio. De geboren en getogen Nijverdaller Hoogland woont weliswaar tijdelijk in Apeldoorn maar zal binnenkort met zijn vriendin Shanne weer in de gemeente Hellendoorn komen wonen. De huldiging vindt om 16.00 uur plaats in het Openluchttheater in het Doktersbos.

Jeffrey en Shanne worden, voorafgaand aan de huldiging, opgehaald vanaf Jeffreys ouderlijk huis aan de Ericaweg en rijden vervolgens via het Nijverdalse centrum naar het Openluchttheater. Op hun tocht naar het Doktersbos worden ze begeleid door leden van de lokale fietscrossvereniging de Lochsprinters, de club waar Jeffrey zijn sportcarrière indertijd is begonnen. 

De bijeenkomst zelf is voor een beperkt aantal van 500 mensen gratis toegankelijk. Meer mensen mogen er vanwege de geldende coronaregels niet in. Cultuurburgemeester Jaap Harmsen zorgt voor een warm welkom en burgemeester Anneke Raven en sportwethouder/BLOS-voorzitter Henk Nijhof zullen de waardering van de lokale samenleving overbrengen en die waardering vergezeld laten gaan van een aantal unieke cadeaus. De jonge honden van FCV de Lochsprinters krijgen vervolgens de gelegenheid hun helden Jeffrey en Shanne het hemd van het lijf te vragen. Aanmelden via www.zinin.com Bij de aanmelding en de toegangscontrole bij het Openluchttheater wordt de coronaregelgeving gevolgd. Dat betekent dus dat alleen personen worden toegelaten die via de corona-app kunnen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, hersteld zijn van corona of een geldige negatieve test (testenvoortoegang.nl) kunnen laten zien. Een papieren bewijs via coronacheck.nl voldoet ook.