Daredevils tijdens Helders Fees 2019
Daredevils tijdens Helders Fees 2019 Foto: heldersfees.com

Line-up Helders Fees

Algemeen

HELLENDOORN – Nu Bruisend Nijverdal en andere lokale activiteiten geannuleerd zijn vanwege verlengde coronamaatregelen, rijst mogelijk ook de vraag of het Helders Fees doorgaat. Als het aan de organisatie ligt gaat het feest gewoon door van 15 tot 22 oktober. Sinds april is het stil op de Facebookpagina Heldersfees Hellendoorn. Het laatste nieuws dat de vereniging daar meldt, is dat het feest verplaatst wordt naar oktober. Dan zou de kans groter zijn dat het evenement normaal plaats kan vinden.

Hoewel er nog geen line-up bekend is, verzekert bestuurslid Bas Bosch van de Oranjevereniging dat de voorbereidingen zo goed als klaar zijn. “In principe is alles geregeld, ook de artiesten zijn rond”, zegt Bosch. “We zijn nog in afwachting van maatregelen vanuit de overheid en we zijn in gesprek met de gemeente wat wel of niet mag.” Als het aan het bestuurslid ligt, hebben feestgangers dit jaar weer hun Fees. Er zal ook geen sprake zijn van een aangepast programma zoals dit in 2020 misschien het geval zou zijn. “We doen het dit jaar ongeveer zoals het normaal was, of we doen het niet.”


Proost tijdens Helders Fees 2019 - Heldersfees.com

Oranjevereniging

Sinds 1982 wordt het Helders Fees georganiseerd en in 2020 zou de 38ste editie “gewoon” plaatsvinden. Later werd er gesproken over een aangepaste vorm. Uiteindelijk een domper voor de organisatie en bezoeker, want deze werd ook afgelasten. Dit was een van vele activiteiten van de Oranjevereniging die geannuleerd werd vanwege het coronavirus. De moed is nog niet in de schoenen gezonken bij de organisatie. “We zijn optimistisch en voorbereid, we gaan er met volle overtuiging en plezier in!”, aldus Bosch.

Kermis

Bestuurslid Bosch vertelt ook dat er dit jaar waarschijnlijk geen kermis bij het Helders Fees zal zijn. Mensen die de Spider-polyp en suikerspinnen niet kunnen missen: van 22 tot en met 26 september zullen deze en andere attracties op de Evenementenweide Nijverdal aanwezig zijn.

Tekst: EG-WÉL