Afbeelding

SVH Hellendoorn zoekt nieuwe leden

Algemeen

HELLENDOORN - SVH-Hellendoorn is een omnisportvereniging met als onderdelen gymnastiek, aerobics en badminton. Vooral door de “lock-down” is het ledenaantal teruggelopen. 

Er zijn bij de volleybal en gymnastiek verschillende competitieteams. Daarnaast heeft elke afdeling een aantal recreantengroepen. De gemiddelde leeftijd bij de recreatie-afdelingen ligt relatief hoog. Daar is niets mis mee. SVH wil graag een plek bieden waar oudere leden gezellig en actief kunnen sporten. Er moet ook voldoende ruimte zijn voor het leggen van sociale contacten. Echter moet er wel een balans zijn tussen jonge en oudere leden. Jonge leden brengen frisse ideeën in de vereniging en oudere leden bieden vaak de helpende hand.

Met name door de coronapandemie is het ledenaantal gedaald. De sportzalen moesten op slot, ook sporthal de Voordam te Hellendoorn, de thuisbasis van SVH. De volleybal afdeling heeft dat deels opgevangen door buiten op een beachveld te spelen. Maar bij de badmintonafdeling was dat onmogelijk en lag de afdeling meer dan een jaar stil. 

Om in de toekomst met alle groepen verder te kunnen zal het ledenaantal moeten groeien. Allereerst is kritisch gekeken of er in het sportaanbod verbeteringen mogelijk zijn. Hierdoor zijn ook nieuwe activiteiten opgezet. Een hiervan is een speciale sportfit 60+ groep die op dinsdag gaat sporten. Vervolgens heeft SVH een actieve ledenwerfcampagne opgezet. Ook de website www.svh-hellendoorn is volledig vernieuwd. Hierop is het volledige sportaanbod te vinden. Verder wordt gekeken naar samenwerking met andere zaalsportverenigingen.

Voor meer informatie over badminton kan contact worden opgenomen met Henk ter Steege, 06-53866797, voor gymnastiek en aerobics met Annemiek Bossink, 06-53866797, en voor volleybal met Joke Klink, 06-33661897.