Afbeelding

Column: Het nieuwe begin

Algemeen

De afgelopen weken nam ik afscheid van ‘mijn’ kinderen die over zijn naar de volgende klas of geslaagd zijn en doorgaan met hun vervolgopleiding. Ik nam afscheid van de webwinkel bij ons thuis. Tien jaar was die onderdeel van ons huishouden, maar heeft nu een eigen plekje gevonden in Het Kantoor. Ik nam met Huiswerkbegeleiding afscheid van het centrum van Nijverdal, waar we 4 jaar mochten vertoeven op 2 locaties. Corona zorgde voor deze veranderingen, die niet per se goed of slecht zijn. Wij gaan gewoon achter het huis verder waar we in 2015 begonnen zijn met Huiswerkbegeleiding en in het centrum van Nijverdal zetten we de webwinkel voort. 

Afscheid nemen is het nieuwe beginnen. Voor ons, maar ook voor alle kinderen die afscheid hebben genomen van de basisschool. Zij beginnen volgende week nieuw op het voortgezet onderwijs, een school, die zo anders is dan wat je gewend bent. Tenminste, dat zeggen ze. Je krijgt nu te maken met meerdere leerkrachten, verschillende vakken en een ander gebouw. Maar verder is en blijft het ook maar gewoon een school, waar je de komende jaren elke dag naar toe moet. 

Spannend? Jazeker! Moet jij je druk maken? NEE! Velen gingen je voor en er zullen nog velen na jou komen. Bang zijn is absoluut niet nodig. Iedereen is ‘brugpieper’ geweest. Ook jij overleeft het wel. Laat alles maar rustig op je afkomen en gaat er iets fout: niks aan de hand je bent immers een ‘brugpieper’. Geloof het maar, ook hier ga je na een jaar afscheid van nemen en begin je in het tweede jaar. Brugpieper af…

Ingrid Aaltink
Huiswerkbegeleiding Nijverdal
Kennis Educatie Centrum