Junior Rangers van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal
Junior Rangers van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Junior Rangers gezocht

Algemeen

TWENTE - Houd je van de natuur, buiten zijn en de handen uit de mouwen steken? Dan is IVN op zoek naar jou! Voor onder andere Nationaal Park Sallandse Heuvelrug worden Junior Rangers gezocht.  

In Overijssel zijn er twee Junior Ranger groepen actief: de groep in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal en in de kop van Overijssel vind je de Junior Rangers van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zo kunnen jongeren van 12 tot en met 18 jaar met elkaar op pad in een natuurgebied waar ze dichtbij wonen.

Eenmaal per maand komen de Junior Rangers in een vaste groep samen om bijvoorbeeld met experts op pad te gaan. Er wordt geleerd hoe de natuur te beheren en te onderhouden. Het is een afwisselend programma waarin veel geleerd wordt over planten, dieren en de prachtige omgeving van het Nationaal Park, maar ook de handen uit de mouwen worden gestoken. Bovendien is het erg gezellig. De Junior Rangers gaan bijvoorbeeld sporen zoeken, soorten inventariseren, vogels ringen, eetbare planten zoeken en opeten, maar ook bushcraften. Aan het einde van het seizoen is het feest, dan wordt het seizoen afgesloten met een tweedaags kamp midden in de natuur.

Praktische informatie

De jongeren komen in het seizoen van september t/m juni tien keer samen. Beide Junior Ranger groepen hebben op zaterdag 4 september de kick-off van het nieuwe seizoen. Het afsluitende zomerkamp vindt plaats in juli. De activiteiten worden gecoördineerd door vaste begeleiders. De kosten zijn €50,00 per deelnemer per jaar.

De rangers van Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal gaan op 4 september bushcraften. Kennismaken? Stuur dan een e-mail naar juniorrangers@ivn.nl en geef aan dat je wilt kennismaken bij de Sallandse Heuvelrug of meld je direct aan als Junior Ranger.