Wandelen op Heuvelrug

NIJVERDAL - De Sallandse Heuvelrug kent de nodige hoogteverschillen. Ontdek die zelf tijdens een wandeling onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer. Zaterdag 11 september om 14.00 uur wordt gestart bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal.

De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden.

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op de Sallandse heuvelrug en de gebieden aan de voet van de berg.

Tijdens de wandeling van ongeveer twee uur op 11 september laat de gids u de bijzonderheden in het landschap zien. Op woensdag 27 oktober staat er ook weer een wandeling op het programma. Deelname kost 6,- euro en kinderen tot en met 12 jaar betalen 3,- euro. 

Voor aanmelding ga naar: 

www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/salland/activiteiten