De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn niet alleen voor boerendansen.
De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn niet alleen voor boerendansen. Foto:

Dansers gaan weer naar internationaal festival

Lang waren de dansers van de Folkloristische Dansgroep Hellendoorn beperkt in de mogelijkheden om te dansen. Nu er de mogelijkheid is om op uitnodiging in Oostenrijk mee te doen aan een internationaal Dansfestival wordt dit met beide handen aangegrepen.

HELLENDOORN - De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn heeft in de loop der tijd een goed band opgebouwd met “TrachtenvereinRosseckerBruck”, een folkloristische dansgroep uit Oostenrijk. Niet verwonderlijk dat de dansgroep uit Hellendoorn komend weekend in Oostenrijk is voor een internationaal dansfestival, waarmee het 100-jarig bestaan van TrachtenvereinRosseckerBruck wordt gevierd. Op het festival zullen ook groepen uit Duitsland en Italië aanwezig zijn. Het festival wordt traditioneel geopend met een optocht van de deelnemende dansgroepen. In de avond en zondags vinden de diverse optredens plaats.


Voetjes van de vloer

De Folkloristische Dansgroep Hellendoorn heeft drie dansgroepen: Boerendans groep, de Swing en de Noaber's. Iedere groep heeft zijn eigen dansen en muziekstijlen. Ze bieden dus meer dan alleen de boerendansen. Ook al ken je de dansen niet maar wil je het wel leren, je bent welkom. De dansleraren helpen je graag. Maar eerst eens kijken is ook prima. Meld je aan via de mail: fdhellendoorn@hotmail.com