Special Olympics Pre Games

Om alles goed te laten verlopen tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2022 vinden op 25 september de Pre-Games plaats. De ervaringen tijdens de Regionale Spelen helpt de organisatie bij de organisatie van de Nationale Spelen 2022.

NIJVERDAL - Voor wat betreft het onderdeel zwemmen organiseren De Waterspetters, ZPC Het Ravijn en de gemeente Hellendoorn samen met de Special Olympics Regionaal die Pre-Games. De Special Olympics is een evenement voor sporters met een verstandelijke beperking welke ééns per twee jaar wordt gehouden. In het tussenjaar organiseert de organisatie van de Special Olympics de regionale spelen, een soort generale repetitie.

De regionale spelen worden om 9.00 uur geopend door de burgemeester van de Gemeente Hellendoorn, Anneke Raven. Na de openingsceremonie volgen de plaatsingswedstrijden en 's middags worden de finales gezwommen en de medailles verdeeld. Rond 16.15 uur is de prijsuitreiking. Hierbij zijn de wethouder van sportzaken van de gemeente Hellendoorn, Henk Nijhof en gedeputeerde Roy de Witte van de provinciale Staten aanwezig.