Trainer-coach Wicher Diallo geeft nog een laatste instructie aan zijn dames.
Trainer-coach Wicher Diallo geeft nog een laatste instructie aan zijn dames. Foto: Wim Beunk

Heren 1 opent het seizoen overtuigend

Zowel Heren 1 als Dames 1 zijn afgelopen zaterdag begonnen aan het nieuwe waterpoloseizoen 2021-2022. De eerste wedstrijd werd door de heren overtuigend gewonnen, de dames moesten na een voorsprong genoegen nemen met een gelijkstand.

NIJVERDAL - De waterpoloheren van Het Ravijn zijn het nieuwe waterpoloseizoen 2021-2022 met een thuiswedstrijd overtuigend met een 17-8 overwinning op het Rotterdamse SVH gestart. De Nijverdalse waterpolodames moesten na een sterkbegin uiteindelijk genoegen nemen met een 9-9 remise tegen GZC Donk uit Gouda. Voor het eerst na bijna anderhalf jaar met lege tribunes te hebben gespeeld, was er weer publiek bij de wedstrijden aanwezig, wat een enorme boost gaf aan de gespeelde wedstrijden. 


Heren 1 

De waterpoloheren staan dit seizoen onder leiding van de Almelose trainer-coach Zeno Reuten, die als jeugdbondscoach bij de KNZB en trainer-coach bij het CSE in Zwolle veel ervaring meebrengt naar Het Ravijn. Dat liet zich gelden tijdens de wedstrijd die zoals gezegd met 17-8 werd gewonnen. Aanvoerder Lars Gottemaker: "We speelden een goede eerste periode. Daarna zakte het tempo iets weg maar we hebben wel controle gehouden de hele wedstrijd. Het was fijn om weer met publiek te mogen spelen."

 

Dames 1

De waterpolodames kwamen zaterdag in eigen huis helaas niet verder dan een 9-9 remise. Woordvoerster Laura Boerdam, dit seizoen voor het derde achtereenvolgende jaar woordvoerster van de dames 1 selectie: "We zijn enthousiast om de competitie weer te mogen beginnen ondanks de COVID-19. De wedstrijd ging gelijk op, maar naarmate de wedstrijd vorderde kregen we het gevoel dat wij het spel in handen hadden. Alleen op sommige momenten speelden we te wisselvallig waardoor Donk dit goed kon benutten met doelpunten. Daardoor kwamen we niet tot het resultaat waar wij op hadden gehoopt. Hier moeten we als team aan werken."


Komende wedstrijden 

De waterpoloheren reizen zaterdag 18 september naar zwembad De Watering in Wormerveer. De heren van De Ham zullen de tegenstander zijn. De waterpolodames gaan naar Eindhoven, waar in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion de waterpolodames van PSV de tegenstanders zijn. Dit moet de eerste winstpartij van het nieuwe seizoen voor de waterpolodames van Het Ravijn op gaan leveren.


Statistieken Heren 1

Zwembad Het Ravijn, Heren 1 - SVH: 17-8
Periodestanden: 6-1, 10-3, 13-6, 17-8
Doelpunten: Jorrit Aanstoot 4x, Yoran Loos 4x, Emiel Wouters 3x, Ivar Schilstra 2x, Jorn Müller 2x, Lars Gottemaker 1x, Stan Hageman 1x.


Statistieken Dames 1

Zwembad Het Ravijn, Dames 1 - GZC Donk: 9-9
Periodestanden: 1-1, 3-3, 7-5, 9-9
Doelpunten: 3x Lieke Schokker, 2x Kari Ankone, 1x Laura Boerdam, 1x Lotte Beunk, 1x Dian Scholten en 1x Charlotte Mensink.


Foto's: Wim Beunk

Afbeelding
zwemmen