Temmo Koopmans geplaatst voor WK

Algemeen

MARIEMBOURG - Temmo Koopmans racet pas een klein jaar in een tweetaktkart, toch is hij er afgelopen zondag in Mariembourg in geslaagd zich te plaatsen voor het WK voor IAME-rijders.

Het tienjarige talent uit Nijverdal was op het circuit van Mariembourg naar de respectievelijk vierde en vijfde plaats in de sterk bezette Mini Parilla-klasse gereden. Daarna was zijn zesde plaats in de finale genoeg om het WK-ticket veilig te stellen. “Ik ben echt superblij”, zei een uitgelaten Temmo. “Ik begon dit seizoen de IAME Series als rookie, dus ik had echt niet verwacht dat ik zo hoog zou eindigen.” 

Het WK is van 18 tot en met 23 oktober in Adria. Temmo gaat op het Italiaanse circuit de strijd aan met de beste rijders van de IAME Mini Parilla-klasse. Van tevoren zijn er al trainingsdagen op het circuit. Daarvan wil Temmo graag gebruikmaken. “De meeste jongens die er rijden kennen de baan al wel”, legde hij uit. “Die hebben dus meer ervaring dan ik op de baan. Eerst trainen en de baan leren kennen.” Dat hij er zin in heeft blijkt wel uit de woorden: “Ik ga er helemaal voor!”