Niki Kommer nodigt je uit om met haar te bakken. (Foto: Rick Hazebroek)
Niki Kommer nodigt je uit om met haar te bakken. (Foto: Rick Hazebroek) Foto:

Heel Twente bakt met Niki Kommer

Wie houdt er nu niet van lekker eten? Als het water je in de mond loopt bij de woorden tiramisurol en chocoladefudge dan moet je dit artikel niet overslaan. De Twentse Niki Kommer nodigt je uit om met haar te bakken.

TWENTE - Dat komt omdat zij niet alleen recepten bedenkt en deelt, maar vooral door de toegankelijke manier waarop zij je leert bakken. Met behulp van filmpjes op YouTube die ook bij de recepten op haar site te bekijken zijn, is succes gegarandeerd.


"Ik dacht altijd dat ik iets technisch zou gaan doen of dat ik wiskundedocent zou worden. Maar tijdens mijn studie aan de Universiteit Twente - waar ik ook mijn Msc Industrial Design Engineering heb afgerond - heb ik ontdekt hoe blij ik word van bakken en uiteindelijk heb ik besloten mijn passie te volgen en probeer ik hierin een carrière op te bouwen." 


Het maakt haar ontzettend blij als ze anderen kan leren hoe zij ook blij worden van bakken. ''Ik vind het het leukste om mensen te inspireren en te helpen, zodat zij kunnen ontdekken hoe leuk het is om te doen. Dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en je zo wat lekkers op tafel zet en hiermee ook heel veel mensen om je heen blij kunt maken. Mijn ideale carrière is nu alleen niet meer alleen gericht op bakken, maar ik wil mensen helpen en inspireren in alles wat te maken heeft met genieten van eten. Dus in mijn ideale carrière help ik mensen om meer ontspanning en blijdschap te vinden, door ze te helpen met lekkere en simpele recepten, tips en tricks, inspiratie en online trainingen."


'Vaak bedenk ik nieuwe, leuke ideeën terwijlik bezig ben'

Nikki: ''Als ik aan het bakken ben, komt er altijd een stukje creativiteit naar boven. Vaak bedenk ik nieuwe, leuke ideeën terwijl ik bezig ben. Ik geniet altijd heel erg van de magie dat je een aantal ingrediënten in een kom mengt en er dan een ontzettend lekker product uit komt! Ik ben tijdens het bakken soms ook best slordig en chaotisch, dat hoort een beetje bij mijn creatieve geest. Maar tegenwoordig ben ik bijna altijd ook aan het filmen als ik bak, dus daardoor zorg ik ervoor dat ik al goed uitgedacht heb wat ik wil doen en daar wordt het ook een stuk minder chaotisch van."

Wat ze zelf het lekkerst vind? ''Dat is een heel moeilijke vraag. Dit verschilt heel erg per moment en tijd van het jaar. Voor mijn verjaardag had ik dit jaar mini witte chocoladetaartjes gemaakt met Oreo en aardbeien, dat was echt wel een topper! Maar ik houd ook heel erg van red velvetcake, carrotcake, pumpkincake, lemon meringuepie, cheesecakes, eigenlijk te veel om op te noemen."



Op TikTok (@niki_kommer), YouTube, Instagram (@niki_kommer) en Facebook deelt Niki gratis content om mensen te helpen. Daarnaast staat op de website nikikommer.nl een aantal online workshops, die je direct kunt bestellen via de website.

Er gaan meer online trainingen en workshops komen in de toekomst. Daarnaast zijn er ook heel veel gratis recepten met filmpje te vinden.

En nog een aparte vermelding waard: Niki biedt ook gratis live streams aan waarin je samen met haar kunt bakken. Bijzonder om eens samen te doen met iemand die je lief vind. Op haar sociale media kondigt ze alles tijdig aan. Op de website kun je een gratis account maken en al je favoriete recepten opslaan en ordenen. Bovendien kun je ook meerdere recepten selecteren en hier een een boodschappenlijstje van maken.


Dat is maar goed ook, want als je de oogstrelende foto's van alle baksels hebt bekeken, kun je bijna niet meer kiezen welke je nu als eerst moet gaan maken.

Mega chocolate chipcookies met een cream cheesevulling. Het recept staat op de website van NIki. (Foto: Niki Kommer)
Afbeelding