Boeven van vorig jaar ook in de film Sinterklaas en de uitgeputte pieten? Ontdek het zelf op zondag 14 november.
Boeven van vorig jaar ook in de film Sinterklaas en de uitgeputte pieten? Ontdek het zelf op zondag 14 november.

De film Sinterklaas en de uitgeputte pieten in ZINiN

NIJVERDAL - Begin april begonnen Yoeri Berendijk en Daan Nibbelink met het script. 2 oktober was het tijd om de film op te nemen. Dit gebeurde niet in één heerlijk avondje, het team nam er twee weekenden voor. "Op deze manier konden we rustig opnames schieten”, zegt Berendijk. Volgens de scriptschrijver is dit ook terug te zien in de film. "De sfeer tijdens de draaidagen was heel goed.” Berendijk zegt dat het productieteam hier ook zeker aan heeft meegeholpen. "We hebben ondertussen een heel team die alle materialen regelen en scenes klaarzetten. Voorheen deden we dit zelf, maar dit was lastig naast regisseren en acteren.”

door EG-WÉL

Thema

De inspiratie voor de film kwam niet vanuit eigen pepernootkilo's. "We wilden een breed thema”, zegt Berendijk. "Fit worden is het thema van dit jaar bij de intocht en bij het huis van de Sint. Sporten, goede voeding en gezondheid vonden we dus ook een geschikt thema voor onze film.” Keukenpiet heeft hierin de hoofdrol. Door een aantal ongelukkige incidenten vanwege zijn omvang, moet het roer om. "Of Keukenpiet echt zestig kilo kwijt is? Dat zul je zien in het ZINiN Theater!”, lacht Berendijk.

Kaartjes

De film zal zondag 14 november spelen om 13.30 en 15.30 uur. De film is volgens de Sinterklaascommissie voor jong en oud en er zijn nog kaartjes beschikbaar voor 6,50 euro. Of de film later op YouTube komt is nog niet bekend. "Zaterdag de intocht, zondag de film. Da's toch een prima Sinterklaasweekend?”, zegt één van de pieten.

Uitgeputte pieten