De Noabershof in Rijssen is nog in aanbouw, maar geeft wel een beeld van wat Van den Born en Odding voor ogen hebben in Nijverdal.
De Noabershof in Rijssen is nog in aanbouw, maar geeft wel een beeld van wat Van den Born en Odding voor ogen hebben in Nijverdal.

Initiatiefnemers van Noabershof in Nijverdal houden bijeenkomst

Algemeen

120 echtparen en/of alleengaanden hebben gemeld dat ze geïnteresseerd zijn in een Noabershof Nijverdal, een initiatief van Nijverdallers Jos van den Born en André Odding. Op 15 november houden de initiatiefnemers een informatiebijeenkomst.

NIJVERDAL - “Dat er 120 geïnteresseerden zich gemeld hebben, geeft duidelijk aan hoe groot de behoefte is voor veel inwoners om zelfstandig te kunnen blijven wonen, dan wel kleiner te willen gaan wonen in een mooie sociale omgeving. Maar ook geeft dit aan dat er behoefte is aan (betaalbare) senioren- én aan starterswoningen”, aldus Van den Born en Odding. 

Noabershof Nijverdal is een project van duurzame levensloopbestendige koop- en huurwoningen in een hofjesstructuur waarbij zelfstandigheid, privacy en noaberschap hand in hand gaan. “Een levendige diverse en inclusieve gemeenschap waarbij jong en oud iets voor elkaar wil betekenen zonder zorgplicht. Enerzijds is dat de huidige generatie senioren die nog energiek, zelfstandig en ondernemend is, maar die soms ook wel wat hulp kan gebruiken. Anderzijds is er de jongere generatie die op zoek is naar een betaalbare (starters)woning, duurzaam wil wonen in een sociale diverse omgeving en bereid is om zo nu en dan ook die hulp te bieden.” 

Van den Born en Odding hebben hun plannen aan de gemeente Hellendoorn voorgelegd en gevraagd of zij via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap een of meerdere Noabershofjes mogen realiseren op de locatie Reggesteyn aan de Willem de Clerqstraat. Deze locatie komt eind 2023 vrij. De gemeente is nu druk bezig om te onderzoeken wat de stedenbouwkundige, planologische, milieu en financiële (on)mogelijkheden zijn voor de realisering van een of meerdere woonhofjes op deze locatie. 

De initiatiefnemers willen naast koopwoningen ook een aantal huurwoningen onderdeel laten zijn van de Noabershof en hebben woningcorporatie Reggewoon bereid gevonden om te participeren. 

Tijdens die bijeenkomst van 15 november vanaf 19.30 uur in Het Centrum zullen Odding en Van den Born hun plannen nader toelichten en zullen wethouder Margreet Overmeen, directeur van Reggewoon John Olde Olthof, initiatiefnemers van de Noabershof Rijssen en architect Ron Hoogsteder aan het woord komen. Aanmelden voor de bijeenkomst is noodzakelijk en kan via info@noabershofnijverdal.nl. Geef het aantal personen door bij aanmelding. “De bijeenkomst is interactief dus neem een telefoon mee!”