Tijdens een eerdere Natuurwerkdag gingen jong en oud aan de slag. (foto: Nico Kloek)
Tijdens een eerdere Natuurwerkdag gingen jong en oud aan de slag. (foto: Nico Kloek) Foto: Nico Kloek

Aan de slag in Nationaal Park op Natuurwerkdag

In  Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal worden op de Natuurwerkdag, georganiseerd door Landschap Overijssel, zeven projecten opgepakt.

HELLENDOORN - Landschap Overijssel houdt dit jaar voor de 20ste keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Op 5 en 6 november word er op 40 klusplekken in Overijssel de handen uit de mouwen gestoken. Zeven van deze klussen vinden plaats in het gebied van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.

Biodiversiteit staat centraal tijdens de Natuurwerkdag. De soortenrijkdom van planten en dieren is voor ons mensen van levensbelang. Het zorgt voor de zuurstof die we inademen en een gezonde bodem voor de productie van ons voedsel. De laatste decennia is de soortenrijkdom in de Nederlandse natuur met maar liefst 70% afgenomen.

Tijdens de komende Natuurwerkdag is er speciale aandacht voor de natuurwerkers van de toekomst; op vrijdag 5 november doen verschillende basisscholen mee aan de Natuurwerkdag. Ook op 6 november worden op veel locaties speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin mee kan doen.


Activiteiten 6 november

In Nijverdal zijn er twee projecten waar aan bijgedragen kan worden. De heide op de Sallandse Heuvelrug wordt tussen 9.00 en 14.30 uur opgeschoond en tussen 9.00 en 16.30 uur wordt gewerkt aan het zichtbaar maken van De Regge. Hier worden boompjes/struiken verwijderd en broeihopen en takkenril gemaakt.
Ook kan er in Holten geholpen worden met het (op)schonen van de hei tussen 8.45 en 12.15 uur. Verder zijn er nog projecten in Beerze, Goor, Mariënheem en op de Lemelerberg.

Een dag buiten aan de slag en zo bijdragen aan een groene omgeving en meer biodiversiteit? Kijk dan op de website voor meer informatie over activiteiten in de buurt en aanmelding.

www.natuurwerkdag.nl

Pen