Inwoners staan bij zwembad Het Ravijn te wachten om naar binnen te mogen voor het halen van de griepprik.
Inwoners staan bij zwembad Het Ravijn te wachten om naar binnen te mogen voor het halen van de griepprik. Foto: LE

Inwoners massaal voor vaccinatie

Algemeen

Deze week konden inwoners van Hellendoorn (praktijk de Wippenbelt) en van Nijverdal (huisartsenmaatschap MCN) die hiervoor een uitnodiging hadden ontvangen, de jaarlijkse griepprik en pneumokokkenvaccinatie komen halen. Een meer dan verwacht aantal mensen gaven gehoor aan deze oproep, hetgeen in de middag voor een lange rij zorgde bij priklocatie Het Ravijn. 

NIJVERDAL - De doorlooptijd was echter vlot en na een minuut of 10 stond men weer buiten. Alle voorzorgsmaatregelen werden in acht genomen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mevrouw Venema, praktijkmanager en woordvoerder van huisartsen maatschap MCN: “We hadden een hoge opkomst verwacht, maar deze werd ruimschoots overtroffen. We hebben gelukkig geen mensen teleur hoeven stellen, we hadden genoeg vaccins. We hebben bewust gekozen om niet op de praktijk te gaan vaccineren dit jaar, om zo iedereen op een veilige manier te kunnen voorzien van een vaccinatie. De gemeente Hellendoorn heeft ons hierbij ondersteund, net als tijdens de organisatie van de covid-vaccinaties.”


Binnen stroomt het goed door. Na 10 minuten weer gevaccineerd buiten. - Foto: LE

Huisartsenmaatschap MCN maakte meteen van de gelegenheid gebruik door iedereen een nieuwsbrief mee te geven waarin werd geattendeerd op de mogelijkheid om online toegang te krijgen tot het eigen medisch dossier. Hierin vinden patiënten een overzicht van hun medicatie en heeft men inzicht in uitslagen van verricht bloedonderzoek. Men moet zich hiervoor aanmelden bij www.mijngezondheid.net. Een link is te vinden op de website van de praktijk: www.huisartsenmaatschapmcn.nl. In de toekomst is het zelfs mogelijk om via dit platform zelf online een afspraak te maken. Mevrouw Venema: “We willen onze patiënten laten kiezen uit meerdere communicatiemogelijkheden, wat ook aansluit bij de huidige tijd. Naast online inzage in het eigen medisch dossier, is het ook mogelijk om een videoconsult aan te vragen bij de assistente. Onze patiënten mogen ook per e-mail vragen stellen aan de huisarts, praktijkverpleegkundige of assistente. Dit laatste is mogelijk als men zich aanmeldt bij www.mijngezondheid.net. Hiermee is het mogelijk om via een veilige digitale verbinding met elkaar te communiceren. Al deze nieuwe communicatiemogelijkheden kunnen een bezoek aan de huisarts vervangen en maakt het makkelijker voor de patiënten om de praktijk te bereiken. We hopen hiermee onze patiënten nog beter te kunnen bedienen.”