Släpstick brengt alles wat het theater te bieden heeft in één daverende show op het podium.
Släpstick brengt alles wat het theater te bieden heeft in één daverende show op het podium.

Släpstick en Erik Neimeijer in ZINiN

Algemeen

Het ZINiN Theater brengt tot het einde van het jaar nog diverse voorstellingen op de planken in uiteenlopende genres. Zeker de liefhebbers van een ontspannen avondje humor en goede muziek komen aan hun trekken deze maand. Er zijn namelijk optredens gepland van Släpstick op vrijdag 19 november en Erik Neimeijer op zaterdag 20 november.

NIJVERDAL - “The Roaring Twenties: de onovertroffen, magnifieke, chique, swingende, zingende, roerende, ontroerende, champagne proostende, crème de la antirimpelcrème belevenis van het decennium komt naar het ZINiN Theater”, aldus de aankondiging. Men belooft een avond als nooit tevoren; een jubileumvoorstelling die de gloriedagen van Släpstick (voorheen Wëreldbänd) even fijnzinnig als elegant laat herleven.

Het concept van de show is om álles wat theater te bieden heeft op één avond op de planken te hebben. Släpstick begon 25 jaar geleden als de Wëreldbänd en dit seizoen vieren ze hun jubileum met een heus bal in de stijl van de jaren ’20 van de vorige eeuw. Dit omvat variété, theater, nostalgie, muziek en fysieke humor.

Zaterdag 20 november komt zanger en gitarist Erik Neimeijer naar het ZINiN Theater met zijn show ‘A sincere Tribute to Willie Nelson’. Erik was één van de grondleggers van de Sallandse band Bökkers en jarenlang speelde hij aan de zijde van leadzanger Hendrik Jan Bökkers op alle grote festivals en voor uitverkochte zalen. Nu is het tijd om solo te gaan met een ode aan zijn grote muzikale held Willie Nelson. De songs van misschien wel Amerikaans grootste countryzanger worden afgewisseld met korte verhalen en anekdotes.

Gitarist (Bökkers/The Kapsones) en kunstenaar Erik Neimeijer brengt een meer dan oprechte ode aan Willie Nelson. Deze 88-jarige country zanger is één van de beste Amerikaanse songwriters. Zijn liedjes werden dan ook door tal van andere artiesten uitgevoerd. Een greep uit zijn hits: ‘Always on my mind’ (Elvis Presley, Pet Shop Boys, Crazy (Patsy Cline), ‘On the Road Again’, ‘To All The Girls I’ve Loved Before’ (duet met Julio Iglesias). Een soloprogramma sfeervol gearrangeerd, waarbij Erik zichzelf begeleid op piano en gitaar. Het decor bestaat uit schilderijen die Neimeijer speciaal voor deze voorstelling zal maken. Elk lied dat in de voorstelling gezongen wordt, krijgt een eigen schilderij. Zijn schilderijen staan volgens ZINiN bekend om hun unieke Caribische stijl met vele kleuren. Neimeijer poseerde in een vooraanstaande galerieën in Manhattan - New York, Madrid, Bonaire en Parijs. 

Kaarten zijn te reserveren via www.zinin.com of af te halen bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch reserveren kan ook via 0548-624489.

Erik Neimeijer is een veelzijdig talent; naast muziek is ook schilderkunst een passie van deze getalenteerde gitarist die zijn sporen verdiende bij de Sallandse regioband Bókkers.