Enkele jaren geleden kon er nog op een ijsvloer van 20 bij 25 meter worden geschaatst.
Enkele jaren geleden kon er nog op een ijsvloer van 20 bij 25 meter worden geschaatst. Foto: Schaatsbaan Nijverdal

Tweede jaar op rij geen schaatsbaan Nijverdal

Het besluit dat er dit jaar geen schaatsbaan komt in Nijverdal en er ook geen Winterfair wordt gehouden heeft wederom te maken met de coronamaatregelen. Een besluit dat de organisatie liever niet had genomen, maar wel noodzakelijk vanwege de onzekerheid over het wel dan niet door kunnen gaan van de activiteiten.

NIJVERDAL - Op het moment dat menig Nijverdaller nog zat te genieten van zonnestralen op het terras, waren de winterplannen al in volle gang. “Je bent al maanden bezig met elkaar voor dit enorme project. Wekelijks waren we druk in overleg, op het moment stond alles in de steigers en dan moet je zo’n besluit nemen”, aldus Körbl. “En dit staat nog los van het feit waarvoor je het doet. Het is een evenement dat de laatste jaren enorm is gegroeid en enorm is gaan leven bij bewoners en ondernemers.”


Alternatief

De organisatie gaat niet bij de pakken neer zitten. Hoewel zij geen groot project neer kunnen zetten zoals de ijsvloer van 20 bij 25 meter, wordt er gekeken naar een alternatief. Mensen moeten hier volgens de centrumcoördinator denken aan een stukje mobiel entertainment. “Op dit moment zijn we aan het kijken wat er binnen de marges van de coronamaatregelen kunnen organiseren. Als het kan iets dat rijdt, zodat mensen niet gaan clusteren.” Als dit het geval is, zal dit voornamelijk op zaterdag en koopzondagen in december zijn. “Er moet gekeken worden naar wat beschikbaar is en dit moet ook binnen de mogelijkheden passen. Alles is onzeker op dit moment.”

Alles is onzeker op dit moment


2022

“We kijken in ieder geval alvast uit naar volgend jaar.” Schaatsbaan Nijverdal zal dan vanaf 8 december terugkeren voor het Huis van Cultuur en Bestuur. Dan kan Nijverdal en omstreken weer genieten van de ijsbaan, het terras en de Winterfair. 

Pen