'Een sprookjesachtige tentoonstelling waar het jonge kind de bosdieren leert kennen.'
'Een sprookjesachtige tentoonstelling waar het jonge kind de bosdieren leert kennen.' Foto: Staatsbosbeheer

Kom naar het Toverbos in het Buitencentrum

Algemeen

In het Buitencentrum van Staatsbosbeheer is nu de tentoonstelling ‘Het Toverbos’ te bezoeken. “Een sprookjesachtige tentoonstelling waar het jonge kind de bosdieren leert kennen”, zegt Staatsbosbeheer erover. De tentoonstelling kan gedurende de openingstijden van het Buitencentrum bezocht worden.

NIJVERDAL - In het toverbos leven veel dieren. Ze hebben allemaal zo hun eigen verhaal. Denk eens aan de eekhoorn: de hele zomer druk, nu in de winter kan hij zijn verstopte voorraad niet meer vinden. Zouden de kinderen kunnen helpen met het zoeken naar de hazelnoten?

En wat denk je van de kraai met zijn grappige geluid: Kra kra kra!! Kunnen de kinderen ook zo mooi kraaien?

Kijk daar zit de mol, hij komt net met zijn hoofdje boven de grond uit. Is hij nou wel blind of niet? Na het bezichtigen van de tentoonstelling weten de kinderen het en nog mooier: ze vergeten het niet meer!

De tentoonstelling ‘Het Toverbos’ is te bezoeken in het Buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 17.00 uur

Het Buitencentrum is het startpunt voor een dagje uit op de Sallandse heuvelrug. Kom kijken en genieten. Na of voor het bezoeken van de tentoonstelling kan het speelbos bezocht worden of het kabouterpad gelopen worden. En daarna lekker opwarmen bij de open haard in het restaurant Buitengewoon Lekker.