Vele juten zakken zijn gevuld.
Vele juten zakken zijn gevuld.

Sinterklaasactie

Algemeen

HELLENDOORN - Dit jaar zou voor de dertiende keer een Sinterklaasmiddag/actie gehouden worden voor kinderen uit vluchtelingen- en minimagezinnen. Corona gooide echter roet in het eten. “Dat was wederom een grote teleurstelling, maar de commissie was van mening dat Sinterklaas wel geholpen moest worden, zodat de kinderen toch een cadeautje zouden krijgen!”, aldus De Welle. 

Besloten werd om op de gebruikelijke manier de kleurplaten te bezorgen en voor alle ingeleverde kleurplaten zou er een zak met cadeautjes gemaakt worden. Nadat de cadeautjes ingepakt waren, werden ze in een juten zak gedaan en bezorgd aan huis. “Wat een blijde gezichtjes zagen de hulpsinterklazen met het bezorgen.” Voor de gezinnen was er een gezinsattentie en wat te snoepen. Sinterklaas, de Pieten en de commissie “Help Sint Helpen” hopen dat de ontvangers blij zijn geweest met de cadeautjes en het lekkers en dat ze een heerlijk avondje hebben gehad.

Dit Sinterklaasfeest werd mede mogelijk gemaakt door onder meer de bijdrage van de Rotary Nijverdal/Hellendoorn, een stichting die anoniem wil blijven, Top1Toys, Trefpunt Minima, H. Hartstrastichting en Vluchtelingenwerk Nijverdal/Hellendoorn. Ook mocht de commissie veel giften in de vorm van financiën en speelgoed van particulieren in ontvangst nemen. De Sint-commissie bedankt alle gulle gevers en vrijwilligers voor hun gift en inzet