De turnsters van G.V. Fysion die bij de eerste plaatsingswedstrijd in Hengelo in actie kwamen.
De turnsters van G.V. Fysion die bij de eerste plaatsingswedstrijd in Hengelo in actie kwamen.

Strijden voor plaatsing

Algemeen

De turnsters van supplement 3 en supplement E van G.V. Fysion hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen geturnd in Hengelo. Door middel van deze wedstrijd kunnen de meiden zich plaatsen voor zowel de team, toestel en individuele finales. De uitslag was een vijfde en twee keer een zesde plaats.

NIJVERDAL/HENGELO - In ronde 1 op baan 1 turnden Sophie, Julia, Jade en Amy in supplement 3.
Voor deze meiden was brug het eerste toestel. Voor veel van hen was dit ook de eerste keer dat ze een wedstrijd mochten turnen op brug in plaats van aan de rekstok. “Met hier en daar wat verbeterpunten kunnen ze trots zijn op wat ze hebben laten zien”, aldus de begeleiding. “Op de balk lieten zij eveneens hele strakke oefeningen zien. De handstandspagaat van Sophie was om verliefd op te worden. Helaas ging de terugweg wat minder soepel en moesten we besluiten om Sophie niet meer in te zetten op de toestellen die volgden.” Amy, Jade en Julia hebben op vloer voor het eerst een “eigen” oefening laten zien. Ook het laatste toestel sprong ging erg goed.
In de andere baan turnden senioren Desirée, Amber, Indy en Julia de teamwedstrijd supplement E. In deze teamwedstrijd mogen op elk toestel drie turnsters turnen en tellen de twee beste scores voor het eindresultaat. Indy en Julia lieten de radslag-salto afsprong combinatie op balk zien. Amber heeft op sprong gekozen om op safe te spelen en een overslag te turnen, wat haar een 9.0 als uitvoeringsscore heeft opgeleverd. Op brug ging het niet bij alle turnsters heel goed, maar door de oefening van Desirée werd het gemiddelde omhoog gehaald.

Tweede ronde

In ronde twee kwam het andere supplement E team in actie, hierin turnden de jeugd en junioren Loes, Elise, Esther en Yinthe. Elise had een blessure, waardoor ze maar twee toestellen kon turnen. “Ondanks dat heeft ze een vloeroefening geturnd, waarin haar mooie spagaatsprongen toch wel de kers op de taart waren.” Op balk heeft Loes een perfecte arabier laten zien, dit was de eerste keer dat ze hem buiten een training probeerde. Voor Yinthe was dit haar eerste wedstrijd in de 4e divisie. Haar sprong “half-in heel-uit” was zelfs de hoogste score van de dag! Esther mocht voor dit team alle toestellen turnen. Op vloer is haar overslag-salto net niet gelukt, maar op brug heeft ze zowel haar kip aan de lage legger als haar zolendraai vlekkeloos uitgevoerd.
Het supplement 3 team is 5e geworden en de supplement E teams zijn beide 6e geworden.