Wijzigingen in de nieuwe dienstregeling Nijverdal

Op 12 december wijzigt de dienstregeling van het openbaar vervoer in grote delen van Nederland. Ook in Twente wijzigt de dienstregeling. 

NIJVERDAL - Ondanks de coronacrisis blijft het openbaar vervoer in Twente op peil. Dat betekent dat de bussen en treinen evenveel blijven rijden. Wel vinden er op enkele buslijnen wijzigingen plaats. "Dat is nodig, omdat het gebruik van het OV in Twente is veranderd door corona. Op dit moment reizen er nog steeds minder mensen met het OV dan voor corona, aldus vervoerder Twents. De vervoerder heeft gekeken hoe de dienstregeling beter afgestemd kan worden op de huidige behoefte van de reizigers.

Er is besloten om buslijn 96 Rijssen - Nijverdal nog maar één keer per uur te laten rijden, omdat er weinig reizigers gebruik maken van deze lijn. In Nijverdal sluit de bus straks aan op de Intercity naar Zwolle. In Rijssen sluit de bus beter aan op lijn 95. Hierdoor verbetert de overstap.

De dienstregeling van de Keolis Blauwnet-trein op het traject Enschede-Zwolle verandert niet.

De nieuwe dienstregeling en alle wijzigingen zijn te vinden op twents.nl/dienstregeling. De nieuwe dienstregeling is verwerkt in de reisplanner. Check de reisplanner voor een actueel reisadvies.