De mogelijkheden van lokale wooncoöperaties

De Overijsselse Vereniging van Krachtige Kernen heeft op 6 december vanaf 19.45 uur een online bijeenkomst: "De mogelijkheden van lokale wooncoƶperaties in krachtige kernen"

HELLENDOORN - De OVKK houdt een online bijeenkomst over woningbouwinitiatieven op het platteland. "De recente prijsstijgingen in de woningmarkt maken het gat tussen aanbod en vraag van betaalbare woningen pijnlijk duidelijk. Dat is geen nieuwe ontwikkeling, het is voor jongeren al langere tijd lastig om in hun eigen kern een betaalbare woning te vinden. Als OVKK willen we graag aandacht vragen voor de mogelijkheden die kleinere kernen hebben om het heft meer in eigen handen te nemen. Dat is niet eenvoudig en vraagt ook geduld", laat de organisatie weten.
Tijdens de online bijeenkomst vertelt Hero Klinker van DorpsBelang Zalk hoe zij ervoor hebben gezorgd dat er nieuwe woningen worden gebouwd voor ouderen en starters uit het eigen dorp. Ook gedeputeerde Roy de Witte van de provincie Overijssel is aanwezig. Hij zal vanuit zijn portefeuille Leefbaar Platteland hierop in gaan. Wethouder en voorzitter van de OVVK Ilse Duursma brengt het perspectief van de gemeente op dit onderwerp in. De online bijeenkomst bijwonen? Meld je aan en ontvang de link.

www.ovkk.nl