Ron Vloedgraven stopt in 2022 als voorzitter van Plaatselijk Belang Haarle.
Ron Vloedgraven stopt in 2022 als voorzitter van Plaatselijk Belang Haarle.

Afscheid van voorzitter Plaatselijk Belang Haarle

Algemeen

Plaatselijk Belang Haarle voorzitter Ron Vloedgraven heeft zijn afscheid in 2022 aangekondigd. De reden van deze vroege aankondiging zit hem in het feit dat hij zich in wil zetten voor de gemeenteraad van Hellendoorn. Een actieve rol in de gemeentepolitiek is volgens de scheidend voorzitter niet te combineren met een belangenvereniging van één kern. 

HAARLE - Het proces om tot een nieuwe voorzitter te komen is inmiddels gestart. Tot aan de jaarvergadering van begin maart 2022 en daarmee het officiële afscheid, zal Vloedgraven aanblijven als functioneel voorzitter zonder stemrecht. Vloedgraven is sinds 2018 verbonden aan het bestuur van PBH. Na het vertrek van John Disselhorst, heeft Ron het voorzitterschap overgenomen met de wetenschap dat het een kortdurende vervanging zou kunnen worden. Vloedgraven heeft hiermee zijn lopende termijn volgemaakt en zich niet herkiesbaar gesteld.
Ook zullen Carina van Bockhorst en Roel Nahuis in maart 2022 niet terugkeren in het bestuur. Van Bockhorst heeft haar termijn volgemaakt als penningmeester. Nahuis kan het bestuurswerk niet meer combineren met zijn werkzaamheden. Voor de opvolging van Nahuis hebben zich meerdere kandidaten gemeld. Voor het penningmeesterschap van de vereniging is het bestuur nog zoekende. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om zich bij het bestuur te melden.