Start “Kerstpakkettenactie voor de Minima” bij de P.C. Basisschool “De Bongerd” te Nijverdal. (foto Jenne Brinks.)
Start “Kerstpakkettenactie voor de Minima” bij de P.C. Basisschool “De Bongerd” te Nijverdal. (foto Jenne Brinks.)

Kerstpakketten voor de minima gaat van start

Algemeen

De Raad van Kerken is bij P.C basisschool De Bongerd te Nijverdal gestart met de Kerstpakkettenactie voor de minima.

HELLENDOORN - Met een fotosessie bij de P.C. Basisschool “De Bongerd” is de 28e “Kerstpakkettenactie voor de Minima” van de Raad van Kerken officieel van start gegaan. Doel is om de “Kerstactie voor de Minima” weer onder de aandacht te brengen van de medeburgers, zodat ze de Raad van Kerken ook dit jaar weer kunnen steunen met een financiële bijdrage.
Door de huidige coronamaatregelen is het weer niet mogelijk om een door de organisatie samengesteld kerstpakket aan te bieden. Daarom is het streven nu om ongeveer 700 bij de Raad bekende minimagezinnen met een bon voor levensmiddelen te verrassen. Met deze bon wordt het gezin in staat gesteld zelf een kerstpakket samen te stellen.

“Dit doel kan alleen verwezenlijkt worden, als velen bereid zijn een bijdrage aan de actie te leveren. De Raad van Kerken heeft dan ook grote waardering voor de docenten en leerlingen van een groot aantal scholen die spontaan besloten dit jaar opnieuw de actie voor de minimagezinnen te steunen. Want in de dure decembermaand kunnen de minimagezinnen een ‘steuntje in de rug’ heel goed gebruiken”, aldus de Raad van Kerken.

Actie steunen

Bedrijven, organisaties en particulieren die de Kerstpakkettenactie voor de Minima óók willen steunen, kunnen dat doen door een financiële bijdrage te storten op NL78 RABO 0132 5882 42 ten name van Raad van Kerken-Kerstpakkettenactie.        

Voor informatie kan contact worden opgenomen met Gerrit Berends via telefoonnummer 0548-654813 of per e-mail: berends43@kpnmail.nl of met Bennie Brandwacht via telefoon 0548- 615835 of e-mail: egmbrandwacht@hetnet.nl