Afbeelding

Groenere gemeente door actie van de provincie

Algemeen

Inwoners van Hellendoorn komen in aanmerking voor de provinciale Iedereen een Boom-actie. De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Hellendoorn delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten uit tegen een kleine vergoeding (tussen 37,50 en 250,-.). De rest wordt door de provincie betaald.

HELLENDOORN - De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van de gemeente Hellendoorn met een plek voor bomen en/of bosplantsoen op het erf. Als aandeel in een klein landschapselement dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken. 

Via de actiesite Iedereen een Boom is het mogelijk om plantmateriaal te bestellen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar om een eigen bijdrage wordt gevraagd van maximaal 250,-. Driekwart van het totale bedrag wordt bij een maximum van 1000,- door de provincie aangevuld. Het plantmateriaal kan vervolgens zelf komende winter bij de uitgiftelocatie op 12 februari worden opgehaald.

 Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om een bestelling te plaatsen is te vinden op www.iedereeneenboom.nl/boomdeeldag

1,1 miljoen bomen

Deze Iedereen een Boom-actie is onderdeel van het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid. Meer informatie is te lezen op www.iedereeneenboom.nl.