Drie nonfill voetbalvelden worden vervangen.
Drie nonfill voetbalvelden worden vervangen.

Nieuwe velden voor voetbalverenigingen

Algemeen

NIJVERDAL - Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de raad voor om tijdens de komende winterstop van het voetbalseizoen 2021-2022 drie nonfill voetbalvelden bij DES, Hulzense Boys en De Zweef te vervangen door nieuwe infill matten. Daarmee komt een einde aan een intensief traject van ruim drie jaar van maatregelen en testen.
Er is duidelijk geworden dat de nonfill velden die in 2018 zijn aangelegd in de praktijk afwijken van de verwachte bespeelbaarheid en veiligheid. Met name bij bepaalde weersomstandigheden is de grip op het veld voor spelers te gering. De drie betrokken verenigingen meldden dat bij dauw en vorst de bespeelbaarheid van de innovatieve velden minder werd. De velden werden dan glad.
Leverancier TenCate Grass, de gemeente en de drie voetbalverenigingen werkten de afgelopen drie jaar intensief samen om de bespeelbaarheid te verbeteren. Die inspanningen hebben niet tot het gewenste resultaat geleid. De gemeente is blij dat in constructieve samenwerking met TenCate Grass en in overeenstemming met de verenigingen een oplossing is gevonden door het vervangen van de drie velden. DES, Hulzense Boys en De Zweef kunnen daarna weer beschikken over veilig bespeelbare velden. De gemeenteraad neemt een definitief besluit over het vervangen van de velden op 21 december.