Afbeelding

Eigen Oogst Uitgelicht meer werken van winnaars

Algemeen

De expositie “Eigen Oogst”, die de afgelopen maand november in de Smidse is gehouden was in veel opzichten anders dan voorgaande jaren. Was er in 2020 helemaal geen “Eigen Oogst” expositie, dit jaar kon de tentoonstelling gelukkig wel doorgaan. Echter wel in aangepaste vorm. 

HELLENDOORN - De amateurkunstenaars uit de gemeente Hellendoorn reageerden als vanouds in grote getale. Het bestuur kon 175 inschrijvingen noteren. Bij de kunst-inbrengdagen van de 18e editie bleek de grote verscheidenheid aan gemaakte kunstwerken. Ondanks de door het bestuur genomen beperkende maatregelen,  werd de expositie goed bezocht.

De bezoekers hebben kunnen stemmen op drie kunstwerken, waarbij de winnaars meer eigen werk mogen laten zien in de expositie “Uitgelicht”. De kunstenaars die nu voor “Uitgelicht” zijn uitgenodigd, hebben de laatste vijf expositiejaren niet deelgenomen aan deze extra tentoonstelling.

In de categorie 3D zijn de winnaars Frank Berg met “Steenbok” (metaalkunst), Joop Essers met “Hervormde kerk” en Hermien Eenkhoorn met “Mijn naam is …” (Klei- en keramiekkunst).

In de categorie 2D Schilder- en tekenkunst zijn de winnaars H. ter Avest met “Straatje Enkhuizen”, Hetty Schuurman met “Man uit een kopermijn”, Gea Kuijper met “zeilboot” en Ans Tijhuis met “Oneness”.
Verder wonnen Lies Bos-Varkevisser met “De kracht van de geest” (Textiele kunst), Heleen Rensen-Middelkamp met “Het oale zwembad Nijverdal” (Fotokunst) en Marian Torenbeek met “Kluut” (Glaskunst:)

“Eigen Oogst Uitgelicht” zal plaatsvinden van dinsdag 18 januari tot vrijdag 11 februari 2022 in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur van de gemeente Hellendoorn in Nijverdal.