(from left) Pig Gunter (Nick Kroll), koala Buster Moon (Matthew McConaughey) and porcupine Ash (Scarlett Johansson) in Illumination’s Sing 2, written and directed by Garth Jennings.
(from left) Pig Gunter (Nick Kroll), koala Buster Moon (Matthew McConaughey) and porcupine Ash (Scarlett Johansson) in Illumination’s Sing 2, written and directed by Garth Jennings. Foto: Illumination Entertainment and Universal Pictures

Films voor de jeugd te zien bij ZINema in de feestmaand

Met de kinderen naar de film? Bij ZINema draaien de animatiefilm Sing 2 en de familiefilm Clifford de Grote Rode Hond.

In de film Sing 2 spelen muzikale dieren de hoofdrol. Koala Buster Moon heeft van het New Moon Theater al een groot succes gemaakt, maar zoekt het nog groter: een extravagant optreden organiseren in het Crystal Tower Theater. Samen met zijn artiesten (en vrienden) moet hij ’s werelds grootste rockster overtuigen mee te doen.
Buster en zijn muzikale vrienden – Rosita, Ash, Johnny, Meena en Gunter – proberen binnen te komen bij het kantoor van het wereldberoemde Crystal Entertainment dat wordt gerund door een meedogenloze wolf genaamd Bobby Cannavale.
In een wanhopige poging om de aandacht van meneer Crystal te trekken, komt Gunter spontaan met een idee waar Buster mee aan de haal gaat. Hij belooft dat rocklegende Clay Calloway in zijn nieuwe show zal optreden. Het probleem is echter dat Buster Clay nog nooit heeft ontmoet en dat de artiest na het verlies van zijn vrouw zich nooit meer in het openbaar heeft vertoond. Nog erger, Buster komt er achter dat meneer Crystal een egocentrische gangster is die liever iemand van het dak afgooit dan dat er tegen hem wordt gelogen.
Wat voor Buster begint als een droom over succes, verandert in een les over hoe de kracht van muziek zelfs een gebroken hart kan helen.
Sing 2 zit vol met vele rock- en popklassiekers en is te zien op 8, 12, 15, 19, 26, 28, 29, en 30 december en 2 tot en met 9 januari.

Clifford de Grote Rode Hond

Emily Elizabeth, een tiener, ontmoet een magische dierenbeschermer van wie ze een kleine, rode puppy krijgt. Dat ze in haar kleine appartementje in New York wakker zou worden met een hond van wel drie meter had ze nooit verwacht.
Wanneer haar moeder de stad uit is, gaat Emily met haar impulsieve oom Casey en Clifford op avontuur in de grote stad. Clifford laat zien dat er op de wereld voor iedereen plek is.

Clifford de Grote Rode is te zien op 22, 26, 28, 29 en 30 december en 2 tot en met 8 januari.

Kaarten reserveren voor de film Sing 2 of Clifford de Grote Rode Hond is mogelijke via de website

zinin.com