Afbeelding
Foto:

Mensingboerderij verkoopt kerstartikelen

Vanwege de opnieuw aangescherpte regels rondom corona gaat, net als vorig jaar, de kerstmarkt bij de Mensingboerderij in Rijssen niet door. Als alternatief worden de zelfgemaakte kerstartikelen via De Facebookpagina ‘De Mensingboerderij Philadelphia’ aangeboden. Zowel de begeleiders, vrijwilligers alsook de cliënten zelf vinden het erg jammer dat de kerstmarkt niet doorgaat. 

“Onze cliënten zijn er zo druk mee geweest en zij verheugden zich er zo enorm op. Zeker omdat het vorig jaar ook al niet doorging. Twee jaar geleden was het nog zo gezellig tijdens de jaarlijkse kerstmarkt. Buiten brandde de vuurkorf en binnen werden de vele gasten verwelkomd door de kerstman. De diverse ruimtes hadden we sfeervol ingericht en er was van alles te koop wat door de cliënten van onze dagbesteding zelf gemaakt was met behulp van ons als begeleiders en vrijwilligers. Van kerstkransen tot kerstboompjes en andere kerstversieringen tot mooie, gebreide shawls. Tevens vond er een verloting plaats met prijzen die lokale ondernemers gedoneerd hadden. De opbrengst van de kerstmarkt is namelijk elk jaar weer bestemd voor het jaarlijkse uitje voor onze cliënten. Nu gaan we de verkoop regelen via Facebook, dus we hopen dat veel mensen hierop kijken en wat leuks uitzoeken”, meent begeleider Mariska Keppelink.


Dagbesteding

De Mensingboerderij maakt onderdeel uit van Philadelphia Twente Uniek (dagbesteding, leren en werken). Twente Uniek is, behalve in Rijssen, gevestigd in Nijverdal en Ambt Delden. Keppelink: "Van deze locaties waren toen ook mensen aanwezig. De koekenbakkerij uit Nijverdal verkocht oliebollen en heerlijke koeken en Erve Groot Buren uit Ambt Delden was present met hun overheerlijke jams, geleien en appelsap." De cliënten die wekelijks de Mensingboerderij bezoeken, zijn verdeeld over diverse dagdelen. Keppelink: "Er zijn mensen die hier door de week elke dag komen maar ook mensen die alleen ochtenden aanwezig zijn. Dat is per persoon verschillend. Bij Twente Uniek denkt men graag in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Hier krijgt een ieder de ruimte om zijn/haar talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Daarna worden er werkzaamheden gezocht die bij de betreffende persoon past en men biedt structuur."