Afbeelding
Foto:

Kerst Sing-In net buiten Rijssen

Op het terrein tussen de Zwilweg en de Middeldijk achter de woning van Pieter en Johanna Hazelhof aan de Middeldijk 36 (net buiten Rijssen), wordt op zondagmiddag 19 december tussen 16.00 uur en 17.00 uur een Kerst Sing-In gehouden. Het thema is: ‘Jezus hart klopt voor jou’. Het terrein zal sfeervol worden ingericht met vuurkorven en er speelt een muziekband. De organisatie is in handen van het echtpaar Hazelhof.

De eerste Kerst Sing-In in december 2019 bleek zeer succesvol met veel opkomst dus wilden zij dit in december 2020 weer gaan organiseren. Dit ging toen vanwege corona niet door. Zij hopen dat het dit jaar, ondanks coronaregels, wel gaat lukken. “Het is allemaal in de buitenlucht dus men kan afstand van elkaar houden. Mochten de regels onverhoopt nog meer aangescherpt worden, dan houdt het op, maar daar gaan we vooraleerst niet vanuit. Maar omdat zich alles buiten afspeelt, gaat de Kerst Sing-In bij slecht weer (regen) niet door”, aldus Pieter en Johanna.

Diverse liederen
Er worden zowel traditionele kerstliederen alsook opwekkingsliederen gezongen. Daarnaast is er een korte meditatie en vertelt Johanna een kerstverhaal voor de jeugd. De gasten kunnen de liturgie scannen met QR-code bij de ingang van het terrein. De teksten kunnen vervolgens met het mobieltje meegezongen worden.

Wegwijzer naar Gods liefde
“Johanna en ik willen voor iedereen die het nodig heeft in Rijssen een helpende hand, luisterend oor en vooral een wegwijzer naar Gods liefde zijn. Dit willen we ook tijdens de Sing-In een plaats geven. Iedereen is welkom, gelovig  of ongelovig, welke kerk dan ook, jong en oud. Voor iedereen moet de samenkomst voelen als een thuis waarin je samen God looft, hoort over Zijn onvoorwaardelijke liefde en genade en elkaar ontmoet. Laagdrempelig zonder muren, regels en verplichtingen. Je mag komen zoals je bent. Zo mogen we iets van God laten zien en horen in Rijssen”, meent Pieter.