Afbeelding
Foto:

Aan het werk in natuurterrein Veldkamp

Landschap Overijssel start in de tweede week van december met onderhoudswerkzaamheden in natuurterrein Veldkamp in Nijverdal. Aannemer Noest Bos- & Landschapsbouw Boomverzorging gaat het werk uitvoeren.

HELLENDOORN   - De natuurlijke ontwikkeling van dit terrein leidt tot mooie resultaten. Zo groeien en bloeien er bijvoorbeeld ontzettend veel kruiden. Ook de berk doet het goed. Té goed eigenlijk. Hij ontwikkelt zich erg snel en ook op ongewenste locaties.
Deze natuurlijke opslag van bomen en struiken ontneemt het zicht voor recreanten op wandel- en fietspaden. Er ontstaat een zogeheten ‘groene muur’ in het landschap. Hiermee verliest het gebied niet alleen landschappelijke waarde. Maar de berken zorgen ook voor gevaarlijke situaties, omdat het water zo onvoldoende de ruimte krijgt. Bij hoog water kunnen delen onder water komen te staan met ondergelopen landbouwpercelen, kelders en kruipruimtes tot gevolg. Om dit te voorkomen, worden de berken weg gehaald.

Wanneer gaat dit gebeuren

Aannemer Noest Bos- & Landschapsbouw Boomverzorging uit Stegeren voert de werkzaamheden uit. Het gebied waar wordt gewerkt heeft een oppervlakte van ongeveer 1,7 hectare. De werkzaamheden starten in de tweede week van december en duren naar verwachting tot eind december.