Afbeelding

Keuze tussen de fiets en de benenwagen te pakken

Algemeen

HELLENDOORN - Jaarlijks organiseert CC’75 tussen kerst en nieuwjaar de ZorgSaam Carbidtocht. Dit jaar zullen de ATB-tocht, trailrun en wandeling plaatsvinden op dinsdag 28 december.
De tocht verloopt grotendeels over de Hellendoornse Berg met een hoog percentage aan single tracks, veel heuvels en is nagenoeg geheel onverhard. Door het heuvelachtige terrein zijn twee uitdagende routes, deze hebben een lengte van 30 en 50 km. De organisatie is in handen van FTC CC’75 in samenwerking met Fysiotherapie ZorgSaam en de Voetbalvereniging Hellendoorn.

Mensen kunnen kiezen om de fiets of de benenwagen te pakken voor de ZorgSaam Carbidtocht. “In 2019 zijn we gestart met de hardloop- en wandeltocht. Hier waren mensen zeer over te spreken”, zegt fysiotherapeut Patrick ter Brugge van ZorgSaam. Alle deelnemers zullen vertrekken bij Zorgsaam aan de Koemaste 2C in Hellendoorn. “We hebben dit jaar gekozen om geen massastart te doen”, aldus Ter Brugge.

Ter Brugge vertelt verder dat er bij dit doorstroomevenement geen corona QR-codes gescand worden. Wel wordt het deelnamebewijs gescand. Met het Scan & Go principe hoeven deelnemers geen papieren formulieren in te vullen of lang te wachten voordat ze kunnen starten. Door de online aanmelding hebben deelnemers alle nodige informatie al op hun telefoon. “Dit zal buiten plaatsvinden, dus mensen hoeven niet naar binnen om zich aan te melden. Zodra er gescand is en mensen hun bandje hebben kunnen ze van start.”
“We denken in mogelijkheden, niet in beperkingen”, vervolgt de fysiotherapeut. Toch moest de organisatie een aantal aanpassingen maken in verband met de coronamaatregelen. Zo zullen kleedkamers, douches en de mogelijkheid om fietsen schoon te spuiten niet aanwezig zijn dit jaar. “Heb al paar tochten meegemaakt waar ze precies hetzelfde doen en het loopt prima.”

Verzorgingsposten

Er zijn onderweg twee verzorgingsposten. “Op de 30 kilometer route kan men even tot rust komen bij camperplaats de Bosweide. Bij de 50 kilometer wordt de inwendige mens zelfs tweemaal verzorgd. Er is voor de mountainbikers van de lange afstand een extra pauzering bij kampeerboerderij De Bosrand.” Wanneer de sporters weer arriveren aan de Koemaste kunnen zij de gebruikte energie weer aanvullen. VV Hellendoorn richt kraampjes in waar koffie, thee, soep en meer gekocht kan worden. Daar kan men ook even napraten over de tocht.

Deelname

Ter Brugge lijkt er zin aan te hebben. “De tocht is een perfecte gelegenheid om wat kerstkilo’s kwijt te raken”, lacht hij. Er is nog genoeg plek voor aanmeldingen. Mensen kunnen zich tot 27 december 12.00 uur inschrijven via www.fietssport.nl. Op deze website is de Carbidtocht makkelijk te vinden door op ‘Hellendoorn’ te zoeken.