Afbeelding

Boogschieten

Algemeen

NIJVERDAL - Richten, aanspannen en loslaten. Het is doodstil in sporthal aan de Bachlaan. Geconcentreerd laat iedereen zijn pijl los. Nadat elke deelnemer drie pijlen heeft geschoten, klinkt er een signaal en mag iedereen zijn pijlen weer ophalen.

Lara (12) schiet vandaag voor de tweede keer, ze is vorige week met haar neefje meegekomen. Dat was zo leuk dat ze nog een keer meedoet. “Iedereen mag vier keer komen, daarna kun je je inschrijven”, vertelt trainer Theo. Onder zijn leiding spant Lara de boog aan. Een trotse blik volgt, als de pijl dan na een paar keer schieten raak is! 

Elke deelnemer begint op de 10 meter en als dat goed gaat, dan kan er in de sporthal ook op 18 meter geschoten worden. “Het is een mooie sport die iedereen kan beoefenen, waarbij de veiligheid voorop staat.” Theo houdt zijn pupillen dan ook scherp in de gaten en stuurt ze vriendelijk bij wanneer het niet geheel volgens de regels gaat. 

De thuisbasis van handboogvereniging Sagitta et Arcus is de buitenbaan in Hulsen op de voormalige vuilnisbelt. Hier zijn zelfs afstanden van 50 tot 90 meter te beoefenen en zijn er twee drie-D banen. In de winter kunnen leden elke zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur in de sporthal terecht.

Geïnteresseerd? Kom langs of kijk voor meer informatie op www.sagittaetarcus.nl