Afbeelding
Foto:

Waterbeheerprogramma 2022-2027 vastgesteld

Het Algemeen Bestuur van waterschap Vechtstromen heeft onlangs in de AB-vergadering het waterbeheerprogramma 2022-2027 vastgesteld. In dit programma is vastgelegd welke doelen het waterschap wil bereiken op het gebied van het waterbeheer en welke maatregelen worden genomen om die doelen te realiseren. 

TWENTE - Elke zes jaar stellen waterschappen een zogenoemd waterbeheerprogramma op, waarbij de kerntaken het uitgangspunt zijn. Het waterbeheerprogramma volgt logisch op de Watervisie 2050, die in het voorjaar van 2021 is vastgesteld.

“De inzet voor de aankomende jaren, is het voorkomen van wateroverlast, het tegengaan van een tekort aan water in droge periodes en het werken aan schoon water”, licht DB-lid Hans van Agteren toe. “Ook werkt Vechtstromen aan voldoende water voor wonen, werken en recreëren. Daarnaast willen we bijdragen aan een leefbare omgeving door in te zetten op biodiversiteit, energietransitie en de circulaire economie”.

"De maatregelen die in het waterbeheerprogramma 2022-2027 staan, zijn nodig om de gevolgen van klimaatverandering in Twente, het Vechtdal en Zuidoost Drenthe op te vangen”, stelt Van Agteren. Meer informatie over het Waterbeheerprogramma op www.vechtstromen.nl