Afbeelding

Winst in wereldbeker veldrijden voor Ronhaar

Veldrijder Pim Ronhaar reed in het Belgische Namen reed de Hellendoorner als eerste over de finish tijdens de tweede wereldbekerwedstrijd. Direct in het begin van de wedstrijd veroverde hij de eerste plaats om deze niet meer uit handen te geven. Op vier rondes voor de finish had Ronhaar een voorsprong van veertig seconden op de nummer twee van de wedstrijd. "Uiteindelijk ben ik achtentwintig seconden voor de tweede geëindigd.”

NAMEN/HELLENDOORN - Of de winst in Namen garantie biedt voor de toekomst, weet de veldrijder niet. “Dat gaan we dan wel zien”, zegt hij nuchter. Op dit moment staat hij op nummer twee in het klassement Wereldbeker Beloften. Met 58 punten staat hij 7 punten achter op Mees Hendrikx uit Valkenswaard. “Natuurlijk wil ik die trui pakken, maar het is niet vanzelfsprekend dat ik de volgende wedstrijden ook win. Er staat wel iets meer druk op, maar daar maak ik me niet zo druk om.”

Tweede kerstdag
De volgende wedstrijd is op 26 december in het Vlaamse Dendermonde. De Belgische coronamaatregelen laten het toe dat er bij toernooien publiek aanwezig is. “Ik wil de fanclub bedanken voor hun aanwezigheid afgelopen zondag.” De Hellendoorner denk het tweede kerstdag zonder zijn vaste fanclub te moeten doen. “Maar er zal genoeg publiek aanwezig zijn, denk ik.” Na deze wedstrijd volgen er nog twee voor de wereldbeker veldrijden. 16 januari zal er nog een manche verreden worden in het Franse Flamanville. Op 23 januari hoeven de Nederlandse fans minder ver te reizen. De laatste wedstrijd voor de beker zal plaatsvinden in Hoogerheide.

Pim Ronhaar
Het succes van Ronhaar begon tijdens lokale triatlonwedstrijdjes. “Toen ik nog op voetbal zat, deed ik wel eens met kleine triatlons mee op mijn schoolfiets.” Al snel werd deze stalen ros omgeruild voor een crossfiets, zodat hij op de weg en in het bos kon rijden. Even later werden regionale veldrijwedstrijden naar eigen zeggen “vrij makkelijk gewonnen”. Na nationale wedstrijden en een paar over de grens ging hij voor de wereldtitel, die hij in januari 2021 voor het eerst won.