Ouders toeslagaffaire krijgen kwijtschelding

Vooruitlopend op landelijke wetgeving gaat gemeente Hellendoorn over op kwijtschelden van gemeentelijke schulden van gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslagaffaire.

HELLENDOORN - De wet die dit regelt moet nog in werking treden, maar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft alle gemeenten gevraagd de kwijtschelding nu al te organiseren. Hier geeft het college van Hellendoorn gehoor aan. Het gaat om gemeentelijke belastingen die de gedupeerden niet meer konden betalen of om schulden in het sociaal domein. Door het kwijtschelden van deze schulden kunnen de ouders het compensatiebedrag dat zij nog krijgen of al hebben gekregen van de overheid vrij besteden.
Op dit moment zijn 38 inwoners van de gemeente Hellendoorn erkend als gedupeerden en zijn 48 inwoners nog in afwachting van de Belastingdienst. De komende periode ontvangen alle gedupeerden met een openstaande schuld persoonlijk bericht. Zij hoeven hier zelf niets voor de te doen. Gedupeerden die in de problemen zijn geraakt door de kinderopvangtoeslagaffaire en hulp willen (bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting, schulden, inkomen, zorg en opvoeding van kinderen) kunnen telefonisch contact opnemen met de publieksbalie van de gemeente op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur via: 0548 630 000.