Gemeente breidt vergoeding uit

De gemeente Hellendoorn had al een vergoeding voor materieel en het inhuren van menskracht beschikbaar gesteld voor controle op coronatoegangsbewijzen. Deze vergoeding wordt nu uitgebreid.

HELLENDOORN - Niet-commerciële verenigingen of organisaties en bedrijven in de gemeente Hellendoorn kunnen nu ook voor de inzet van vrijwilligers of eigen personeel een tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente.
Beheerders van voorzieningen, evenementenorganisatoren, culturele instellingen, horeca, (sport)verenigingen, stichtingen, bedrijven (rechtspersoon), particuliere groepen in de binnensport en commerciële sportaanbieders in de gemeente Hellendoorn kunnen kosten declareren. Het gaat dan om materiële kosten en/ of kosten voor externe inhuur die ingezet wordt voor de genoemde controles. Op basis van declaraties vergoedt de gemeente de gemaakte kosten.
Niet-commerciële verenigingen of organisaties en bedrijven kunnen nu voor dezelfde activiteiten ook een tegemoetkoming aanvragen voor de inzet van vrijwilligers of eigen personeel.

Lees verder op pagina 4.