Afbeelding
Foto:

Terug van weggeweest: Tecklenburg Rundfahrt

Verkeersarme wegen, beklimmingen met stijgingspercentages tot wel 25% en fraaie afdalingen leiden de deelnemers door het Duitse Teutoburgerwald. "Ieder jaar slaagt FTC CC'75 er weer in om de deelnemers te verrassen.”

IBBENBÜREN/NIJVERDAL - De organisatie van de TBR streeft ernaar om een kwalitatief uitstekende tocht te organiseren. "De dag moet, ondanks de pijn en vermoeidheid, een feest zijn voor de deelnemers én de vele vrijwilligers.” Deelnemers moeten wél rekening houden met de zwaarte van het parcours en de afstanden niet onderschatten. Aan de faciliteiten zal het volgens de club niet liggen. "Er zal voldoende eten en drinken zijn, goede voorzieningen bij start en finish en na de tocht is er een beregezellige afterparty.”
De historie van de tocht gaat terug naar eind jaren '80. Deze werd destijds georganiseerd voor studenten en onderwijzers van de Universiteit Twente. CC'75 uit Nijverdal werd gevraagd de organisatie over te nemen. Toerfietsen begon populairder te worden en er werden steeds meer tochten georganiseerd. De Tecklenburg Rundfahrt bleef een vaste waarde op de toerkalender, traditioneel georganiseerd op de zaterdag ná Hemelvaart. De laatste jaren bleef het aantal deelnemers groeien tot bijna 4.000. Omdat 4000 deelnemers iets te massaal was voor de vereniging, is besloten het deelnemersaantal te beperken tot maximaal 2500. Deelnemers kunnen zich tot en met 22 mei inschrijven op www.fietssport.nl. Op deze site is de tocht te vinden onder de naam "Tecklenburg Rundfahrt 2022”. Voorinschrijvers van vorig jaar zijn dit jaar automatisch ingeschreven.